Mogao je da bude na suprotnoj strani: ČESI ŽALE ŠTO NISU PREPOZNALI TAVAMBIN TALENAT!

Autor:

Sport

22.02.2018

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči utakmice između Partizana i Viktorije iz Plzenja veliku pažnju čeških medija zaokuplja napadač crno-belih Leandre Tavamba, i to sa dobrim razlogom...

RepublikaFoto: Starsport
Tavamba i Suma su vodili bitke zajedno i u Slovačkoj

Poznato je od ranije da je Tavamba nastupao i u Slovačkoj tokom karijere, a u jednom momentu bio je nadomak prelaska u češkog prvoligaša Pribram. Toga se sa određenom setom priseća i prvi čovek ovog kluba Jaroslav Štarka.

- Tada nije bilo u pitanju novac. Bio je skroman dečko. Jednostavno nije ga voleo trener, govoriio je da ima dovoljno igrača na njegovoj poziciji u ekipi. Ja sam im nedavno rekao da smo mogli da dobijemo dobrog igrača za male pare - izjavio je Štarka.

Nakon toga se Tavamba vratio u Afriku, ali je 2013. našao put nazad do Evrope. On je otišao u slovačku Nitru, gde je tada nastupao i njegov sadašnji saigrač Sejduba Suma.

- Bio je potpuno drugačiji. Odmah je zaigrao u prvom timu i posle dva meseca govorio je slovački. Suma se nije snašao, bio je nekao "divlji - uporedio je dva igrača, Ivan Ondruška, sportski direktor Nitre i dodao - Odmah se video Tavambin kvalitet i znalo se da se neće dugo zadržati u ekipi.

Dobrim partijama zainteresovao je nekoliko klubova, najbližije bio odlasku u Sparti, ali je otišao u libisjki Al-Ahli Bengazi, da bi se posle godinu dana ponovo vratio u Slovačku, ovoga puta kao igrač Viona, gde je odigrao sjajnu sezonu i na 19 nastupa postigao 11 golova.

Potom je zaigrao u Kairatu, a od 2017. godine je u Partizanu za koji je do sada na 56 utakmica postigao 17 golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading