BOMBA USRED EURA: Odigrao ŠEST minuta za Englesku i prešao u MANČESTER za 85.000.000 evra!

Autor: Republika

Sport

01.07.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Engleske Džejdon Sančo je novi igrač Mančester Junajteda. Transfer je potvrdio njegov doskorašnji klub Borusija iz Dortmunda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Garet Sautgejt nije pružao Sanču mnogo prilike na Euru

Transfer velikog talenta znosiće fiksnih 85.000.000 evra, a Milionerima će pripasti i dodatni bonusi od 10.000.000 evra.

- Nismo zadovoljni zbog novca, tužni smo što neće biti sa nama. Džejdon je bio primarna želja, želeli smo da ga zadržimo ovde. Ali ponašao se fantastično i sve je davao od sebe četiri godine - rekao izvršni direktor Borusije Hans Joakim Vacke.

Džejdon Sančo je u Borusiju stigao 2017. godine, kada je angažovao iz omladinskog pogona Mančester Sitija za trening kompenzaciju od 7.800.000 evra. Može se reći da je prošao čitav krug za četiri godine. Krenuo Mančestera kao ispuštena nada Građana, a na Teatar snova se vraća kao velika zvezda evropskog fudbala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Kejn i Džejdon Sančo

Sančo je u protekle četiri sezone odigrao 137 utakmica, postigao 50 i zabeležio 64 asistencije. Junajted će po svemu sudeći u avgustu dobiti potpuno odmornog igrača, s obzirom da Sančo nije u prvom planu kod Gereta Sautgejta. Zabeležio je samo šest minuta na prve četiri utakmice na turniru, pa nije dao svoj pečat na odlične rezultate Gordog Albiona. Ostaje da se vidi da li će se nešto promeniti do kraja turnira.

Odlini krilni vezista ponikao je u Votfordu, a Građani su ga u svoje redove doveli sa 15 godina i za to platili 66.000 evra. Iako je planiran da zaigra važnu ulogu na Etihadu, u julu 2017. godine došlo je do spora između kluba i igrača, koji je tražio da mu se u ugovor stavi garantovana minutaža. Već 31. avgusta zvanično je prešao u Borusiju Dortmund, što se ispostavilo kao ključni potez dosadašnjeg toka karijere.

Sančo jeste u sastavu Gareta Sautgejta na Evropskom prvenstvu, ali u krcatom sastavu dobija vrlo malo prilike da se pokaže. Upisao je samo šest minuta na terenu u dosadašnjem toku turnira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading