PIKSI MUSLINOVIM STOPAMA IDE U KATAR: Neverovatne podudarnosti - evo zašto će Stojković odvesti Srbiju na Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

23.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija sutra počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a prvi protivnik u A grupi biće Republika Irska (20.45, Nova S) na Marakani.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Stojković Piksi

Novi selektor Dragan Stojković Piksi imaće težak zadatak da u konkurenciji evropskog prvaka Portugala odvede "orlove" na drugi uzastopni Mundijal. Međutim, ukoliko pogledamo neverovatnu podudarnost sa bivšim strategom nacionalnog tima Slavoljubom Muslinom, rođenog Nišliju očekuje uspeh i put na planetarnu smotru u Aziju sledeće godine.

PAUZA ZA USPEH

Prva stavka i povezana igra sudbine leži u tome što je Muslin, kao i sada Stojković, postao selektor Srbije posle godinu dana pauze i bez angažmana. Piksi je napustio Gvangžu siti u januaru 2020, posle pet godina, dok je Slavoljub seo na klupu "orlova" u maju 2016, i to mu je bio prvi posao posle razlaza sa Standardom iz Liježa u avgustu 2015. Druga neverovatna podudarnost je da novog selektora sutra čeka debi protiv već pomenutih ostrvljana, a protiv istog rivala je 2016. startovao i Muslin i remizirao s Irskom 2:2. Kasnije je sakupio još 20 bodova i kao prvi na tabeli izborio plasman na Mundijal, ali Rusiju nije video jer je dobio otkaz, a nasledio ga Mladen Krstajić.

RepublikaFoto: Starsport

ZVEZDINA VEZA

Takođe, Slavoljuba i Dragana vezuje i Crvena zvezda - prvi je bio trener, a drugi predsednik na Marakani. Muslin je sedeo na klupi crveno-belih u dva navrata, od septembra 1999. do septembra 2001. i ponovo od juna 2003. do maja 2004. Stojković je bio na čelu nekadašnjeg evropskog i svetskog šampiona od jula 2005. do oktobra 2007. Poslednja podudarnost iskusnog Beograđanina i legende našeg fudbala je to što su obojica odlučila da žive daleko od domovine, odnosno u Francuskoj, sa porodicama.

RepublikaFoto: Starsport

Sličnosti Muslina i Stojkovića

- Obojica bila bez posla godinu dana pre preuzimanja "orlova"

- I jednom i drugom debi protiv Irske, Slavoljubu 2016, a Draganu sutra

- Radili u Crvenoj zvezdi - Piksi bio predsednik, Muslin trener

- Obojica žive sa porodicama u Francuskoj

Đuričić: Igraćemo ofanzivnije

Piksijevi "orlovi" okupili su se u Staroj Pazovi pred sutrašnji meč sa Irskom, a štoper i kapiten Strazbura Stefan Mitrović i vezista Sasuola Filip Đuričić obećavaju žestoku borbu za državni grb na dresu.

- Reprezentacija je iznad svega, zato se radujem što sam ovde. Velika je glupost uskratiti igraču da igra za svoju zemlju. Zato mi nije bilo najprijatnije, imao sam ozbiljnijih problema u klubu. Vodili smo dosta razgovora i dogovorili se jer je diskriminacija bila dobra jedino za francuski fudbal. Sada očekujemo da selektor nametne svoj autoritet, da promenimo mišljenje koje smo nametnuli o nama i odemo na SP - kaže Mitrović, koji umalo nije došao zbog koronapravila u Francuskoj, a novi start "orlova" jedva čeka i Đuričić:

- Radujem se saradnji sa Piksijem. Mislim da će mnogo toga doneti za srpski fudbal i nadam da ćemo za nijansu igrati ofanzivnije nego ranije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading