PETICIJA PROTIV SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Oduzmite mu titulu POČASNOG GRAĐANINA!

Autor:

Sport

11.11.2020

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović trebalo je još letos da postane počasni građanin Bolonje, ali se zvanično rešenje gradonačelnika i dalje čeka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Razlog je naravno pandemija koronavirusa, čak je i "Miha" bio inficiran, ali ne samo to... Preko 100 poznatih ljudi iz Bolonje se protivi odluci da Mihajlović dobije laskavo priznanje, ali će popustiti pod jednim uslovom.

U objavljenom pismu zatražili su od Mihajlovića da se "odrekne" Željka Ražnatovića Arkana, odnosno kako stoji u njihovom tekstu "zločinaca koji su krivi za genocid na prostoru SFRJ tokom devedesetih godina prošlog veka".

Oni navode da je Mihajlović ranije otvoreno govorio o prijateljstvu sa pokojnim Arkanom, a smatraju da čovek koji ima takve prijatelje - ne zaslužuje da bude počasni građanin Bolonje.

 

Zanimljivo je da dok je Mihajlović igrao za Lacio - čak su i navijači imali transparent posvećen Arkanu.

Među potpisnicima pisma su znamenite italijanske ličnosti iz oblasti kulture, politike i drugih oblasti, a Siniša Mihajlović se nije oglasio povodom njihovih primedi, kao ni gradonačelnik koji će verovatno bez obzira na apele odlikovati trenera Bolonje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading