Nemci konkurišu za EP 2024. sa logom srpskog dizajnera

Autor:

Sport

08.10.2017

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Petrović iz Srbije pobedio je na konkursu koji je Nemačka fubalska asocijacija (DFB) organizovala da bi izabrala logo za kandidaturu za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

RepublikaFoto: twitter.com/dfb_team
Pobednički logo

DFB je objavio da je na konkurs stiglo 2.076 prijava od 990 dizajnera iz 82 zemlje. Posle razmotrenih prijava bio je sužen izbor, a pobednik je odlučen posle glasanja na internetu. Dizajn Igora Petrovića ubedljivo je pobedio osvojivši 44 odsto glasova.

Logo sadrži crnu, crvenu i zlatnu boju, kao i broj 24.  Logo kandidature će biti prosleđena UEFA-i.

Rok za podnošenje kandidatura za organizaciju EP je 27. april 2018, a odluka bi trebalo da bude doneta u septembru iste godine. Interesovanje za organizaciju EP 2024. godine pokazala je i Turska.

 - Činjenica da je skoro 1.000 dizajnera iz celog sveta učestvovalo u konkursu pokazuje koliko je interesovanje za našu kandidaturu. Zahvaljujući onlajn glasanju, navijači su bili deo naše aplikacije od samog početka. Pobednički logo je njihov logo - rekao je predesednik DFB-a Rajnhard Grindel.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading