(VIDEO) NOVI POTRESI, BIĆE BURE: Sudijska analiza rekla svoje, dva gola Zvezde NEREGULARNA!

Autor:

Sport

21.10.2019

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo kolo, novi fokus na sudije. I iščekivanje sudijske ekspertize, koja bi trebalo da razreši sve dileme oko spornih situacija. Naravno, najviše sve zanimaju one gde su u prvom planu Crvena zvezda i Partizan.Ponovo je bilo dosta bure oko meča crveno-belih, koji su na Marakani pobedili Rad (3:1). Četiri sporna momenta su se izdvojila: dosuđeni penal za Zvezdu nad Rodićem, pa nedosuđeni penal nad Marinom i na kraju treći gol, kojem je prethodilo igranje rukom Gobeljića, kao i dosuđeni jedanaesterac za Rad.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Rad

Sudijski ekspert i bivši arbitar Igor Radojčić je analizirao ove momente na TV Arenasport. Prvo, situacija kod dosuđenog penala nad Rodićem.

-Prva stvar - položaj sudije. On je daleko da bi doneo ispravnu ulogu. Da, kontakta između igrača i golmana nema, tako da nema prekršaja. Ostaje nejasno da li je bilo simuliranje, to ostavljamo sudiji, ali definitivno ovo nije bio prekršaj - istakao je Radojčić.

On je dodao i da je jednako nepostojeći bio penal za Rad.

- Ovde prekršaja nema, a opet sudijama ostavljamo da procenjuju da li je igrač želeo da dobije kazneni udarac ili žele da se sklone od protivnika. Mislim da je ovo simuliranje - rekao je on.

Po mišljenju Radojčića, sudija nije pogrešio kada nije dosudio penal zbog faula nad Marinom.

- Ovde je sudija dobro postavljen, desna noga Marka Marina je van kaznenog prostora, nije prekršaj za najstrožu kaznu, jeste prekršaj za slobodan udarac - naveo je Radojčić.

Na kraju, gosti su se bunili kod trećeg gola Zvezde, tvrdeći da je Gobeljić pre udarca igrao rukom.

- Nova pravila igre koja su na snazi od juna kažu da ako igrač postigne gol rukom, makar i nenamerno, ili nakon što je odigrao loptu rukom, makar i nenamerno, i dođe u priliku za postizanje gola, treba dosuditi loptu za protivnika. Vidimo da jeste igrao rukom, tako da je ovde trebalo dosuditi loptu ekipi Rada - istakao je Radojčić.

Na utakmici Mladost – Partizan (1:0) bila su dva sporna trenutka: u jednoj su Lučanci tražili penal, zbog igranja rukom fudbalera crno-belih, a u drugom su gosti iz Beograda smatrali da je Sadik oboren u šesnaestercu.

- Pavlović je smirio loptu grudima, saigrač ga je napucao, vidi se da pokušava da izbegne, u ovom položaju čak i da ga je lopta pogodila u ruku, ne bi bio prekršaj. Što se tiče Sadika, dobro je prošao, jer je sudija mogao da mu pokaže žuti karton zbog simuliranja - ocenio je Igor Radojčić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading