UEFA odredila cene ulaznica za gostujuće navijače u LŠ i LE!

Autor:

Sport

31.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA je odredila maksimalne cene ulaznica za gostujuće navijače u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
UEFA

U poslednjih nekoliko godina navijači velikih evropskih klubova su veoma ljuti zbog skupih karata za navijače koji dolaze organizovano na gostovanja. Prošle godine su tako navijači Bajerna u Liverpulu protestovali zbog skupe karte za utakmicu na Enfildu.

Karta je Bavarce koštala 48 funti. Navijači Liverpula tada su aplaudirali ovim natpisima jer su i sami u Minhenu platili 55 evra, a engleski navijači su inače najčešće na meti "derikoža" iz ostalih zemalja. 

Sevilja je recimo tako naplaćivala karte navijačima Mančester junajteda po ceni od preko 90 evra za sedišta koja inače koštaju oko 50 evra. Barselona je takođe navijače Junajteda i Liverpula prošle sezone "opelješila" sličnim cenama za utakmice na "Kamp nou".

- Navijači su izvorna snaga ove igre. Time što određujemo maksimalnu cenu karata želimo da gostujući navijači nastave da dolaze na utakmice i da prave atmosferu na fudbalskim stadionima koja je tako posebna - rekao je predesednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Klubovi u predstojećoj sezoni mogu da naplaćuju gostujućim navijačima karte po maksimalnoj ceni od 70 evra za mečeve Lige šampiona, odnosno 45 evra za mečeve Lige Evrope. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading