Raspad Čelsija posle osvajanja Lige Evrope!

Autor:

Sport

31.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelsi je demonstrirao silu u finalu Lige Evrope i pred 51.370 navijača u Bakuu pregazio Arsenal sa 4:1 (0:0), čime je obezbedio pehar za turbulentnu sezonu. Ipak, meč u prestonici Azerbejdžana označio je kraj jedne epohe za klub sa Stamford bridža jer će "plavci" ostati bez tri glavne figure.

Azar ide iz Čelsija

Naime, vlasnik londonskog velikana i ruski milijarder Roman Abramovič (52), koji je u sredu uveče gledao prvi put meč Čelsija još od prošle godine, kada mu nije odobrena britanska viza, spreman je da proda klub čiji je vlasnik već 16 godina, i to za skoro tri milijarde evra. Za taj period klub iz zapadnog Londona osvojio je čak 18 trofeja, uključujući i Ligu šampiona. Duel sa Arsenalom bio je poslednji na klupi trećeplasiranog tima Premijer lige za Mauricija Sarija (60) budući da će Italijan od naredne sezone najverovatnije voditi Juventus, osmostrukog uzastopnog pobednika Serije A.

Koja je Sarijeva naredna stanica?

Ipak, navijače Čelsija najviše će zaboleti odlazak ubedljivo najboljeg igrača Edena Azara (28), koji će za obeštećenje od 130 miliona evra preći u Real.

- Doneo sam odluku o svojoj budućnosti još pre dve nedelje. Za nekoliko dana će sve biti poznato. Mislim da je ovo zbogom, ali u fudbalu se nikad ne zna. San mi je bio da igram u Premijer ligi, sedam godina sam nosio dres jednog od najvećih klubova sveta, ali došlo je vreme za novi izazov - oprostio se Belgijanac od "plavaca" nakon trijumfa nad "tobdžijama".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading