Nema kraja mukama Crnogoraca: Bez najboljih u kvalifikacijama za EP!

Autor:

Sport

17.03.2019

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski reprezentativci, Stefan Savić i Stevan Jovetić sigurno neće igrati protiv Bugarske u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Selektor Crne Gore u problemu

Savić će možda biti u sastavu tima protiv Engleske, a gotovo je izvesno da Jovetić neće moći da igra ni u drugom meču.

Ljubitelji fudbala u Crnoj Gori, nadali su se i verovali da je malerima došao kraj. 

Od starta kvalifikacija za Mundijal, pa do završetka Lige nacija, Crna Gora ni jedan meč nije odigrala u najjačem sastavu. Uvek je bilo problema sa povredama, ali i pored toga, izabranici selektora Ljubiše Tumbaković su sve do same završnice bili u trci za plasman na Svetsko prvenstvo, kao i za osvajanje prvog mesta u Ligi nacija.

Crna Gora prvi meč igra u Sofiji protiv Bugarske 22. marta, a tri dana kasnije u glavni grad Crne Gore dolazi Engleska.

- Situacija je takva da Jovetić gotovo sigurno neće igrati protiv Bugarske i Engleske, a male su šanse da se u sastavu tima pojavi i Savić. Možda protiv Engleske, videćemo.... Obojica će se pojaviti na okupljanju, najverovatnije će biti u Podgorici u ponedeljak. To je nešto što je ovog momenta realno, što je izgledno. Da li je moguće da se desi neko čudo, to je već pitanje za doktore- rekao je selektor Ljubiša Tumbaković.

RepublikaFoto: Starsport

Izostanak Stefana Savića i Stevana Jovetića će sigurno biti ogroman hendikep za reprezentaciju Crne Gore. Međutim, izabranici Ljubiše Tumbakovića, su tokom pomenutih kvalifikacija za Mundijal i tokom Lige nacija, pokazali da znaju i umeju da se izbore sa problemima, da umeju da nadoknade izostatan asova kakvi su Jovetić i Savić.

- Iluzorno je trošiti reči koliko Savić i Jovetić znače reprezentaciji, kako u smislu igračkog kvaliteta i iskustva tako i u smislu atmosfere, ambijenta, pozitivne energije. Hendikep je veliki, ali od strata kvalifikacija za Mundijal, pa do kraja Lige nacije, uvek smo imali problema sa povredama i izostancima. Nikada nismo tražili opravdanje niti alibi. Nećemo to raditi ni ovoga puta. Počinjemo kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo sa velikim ambicijama, velikim motivom i željom. Tako ćemo se i ponašati. Očekuju nas jako teške utakmice protiv Bugarske i Engleske, radi se o izuzetno kvalitetnim selekcijama, a cilj u oba meča će biti pozitivan rezultat- zaključio je Tumbaković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading