Sukob Slovenke i Hrvatice u Beloj kući: Boltonovu zamenicu smenjuju zbog svađe sa Melanijom

Autor: Tanjug

Svet

13.11.2018

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva dama SAD Melanija Tramp zatražila je da Bela kuća prekine saradnju sa zamenicom savetnika za nacionalnu bezbednost Mirom Rikardel, izjavila je danas portparolka kancelarije prve dame Stefani Grišam.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald i Melanija Tramp

Inače, Rikardel, rođena kao Radielović, poreklom je Hrvatica, a za zamenicu američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona imenovana je ranije ove godine. 

- Stav kancelarije prve dame je da ona više ne zaslužuje čast da služi u Beloj kući - rekla je Grišam, a prenosi Rojters. 

Ona je na taj način odgovorila na navode da američki predsednik Donald Tramp planira da smeni Rikardel, nakon njenog sukoba sa Melanijom Tramp.

Od 1989. do 1996. godine Rikardel je bila pomoćnica lidera republikanaca u američkom Senatu Boba Dola, a zbog hrvatskog porekla optuživali su je da pokušava da utiče na Dola da zauzme antisrpski stav.

Kako se navodi na sajtu Vikipedija, Rikardel se "s početkom rata u Hrvatskoj i BiH istakla kao jedna od glavnih lobistkinja za hrvatske interese u Vašingtonu, usko sarađujući sa Gojkom Šuškom, Josipom Manolićem i drugim hrvatskim političarima". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Aldi

15.11.2018 01:44

Pobogu ljudi,zena i dalje radi u Bijeloj Kući,Tramp licno ju vratio i iskritikovao Melaniju,sto je to uopce uradila !Raspitajte se malo,prije vijesti!Nista od otkaza,Melanija se zaletjela i dobila kritiku od supruga!

Aldi

15.11.2018 01:49

Na zalost,vest nije istinita.a Mira je i danas radila,jer ju je Tramp vratio i iskritikovao Melaniju jer ocigledno ona nema prava da otpusta ikoga,posebno ne preko twitera!Prva dama se malo preracunala,Trump je zadovoljan radom zene koju Melanija hoce da istjera iz nekih tko zna kojih razloga!