NEMAČKI DIPLOMATA: Amerika želi razdor EU i Rusije

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

28.04.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina Rusa prijateljski je nastrojena prema Nemačkoj, a i većina Nemaca bi volela da se poboljšaju odnosi naše zemlje s Moskvom, izjavio je počasni konzul Nemačke u Rusiji Hajno Vize. To ometa Vašington koji, prema njegovom mišljenju, želi razdor između Nemačke, Evropske unije i Rusije.

RepublikaFoto: youtube.com/VideoVoyage.TV
Foto: Ilustracija

- Rusi su orijentisani ka Nemačkoj. Većina njih je prijateljski nastrojena prema Nemačkoj - izjavio je nemački diplomata i član Rusko-nemačkog foruma tokom nastupa u Krefeldu.

Vize smatra da je u interesu Amerikanaca da Nemačka, Evropska unija i Rusija budu razdvojene.

- Rusija onemogućava stupanje Ukrajine u NATO. Aneksija Krima je možda narušila međunarodno pravo, ali ja to mogu da tolerišem ukoliko nema žrtava i ukoliko se žiteljima poluostrva pruža podrška - dodao je Vize. 

Kako piše novinar "Vestedojče cajtunga" Andre Lerh, Vize je dejstva ruskog predsednika Vladimira Putina povezao s "vojnim kampanjama Zapada".

Vize je kritikovao "jednostrano izveštavanje o događajima" u nemačkim medijima, mada smatra da i u ruskim medijima ima "preuveličavanja".

Nemački diplomata veruje da je spoljna politika Nemačke prema Rusiji "licemerna i lažna".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading