FIJASKO: Ukrajinci šokirani koliko su američki dronovi PRESLABI ZA RUSE!

Autor:

Svet

10.04.2024

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnik ukrajinske organizacije koja isporučuje dronove Oružanim snagama Ukrajine, Nikolaj Beleskov, primetio je da su američki dronovi "nerazvijeni"

FIJASKO: Ukrajinci šokirani koliko su američki dronovi PRESLABI ZA RUSE!

Foto: Printskrin/Youtube/US Military News

Američke bespilotne letelice koje se koriste u Ukrajini pokazale su se nedovoljno naprednim i preskupim da bi se nosile sa postavljenim zadacima, piše Volstrit Džurnal.

"Opšta reputacija američkih dronova bilo koje vrste u Ukrajini je da ne rade tako dobro kao drugi sistemi", rekao je Adam Braj, šef američkog proizvođača dronova Skidio.

On je sopstvene dronove nazvao "platformom koja se nije pokazala baš uspešno na prvoj liniji fronta", piše Kurir.

Kako su istakli ukrajinski zvaničnici, čije mišljenje navodi publikacija, američke bespilotne letelice su se ispostavile kao "krhke" i nisu bile u stanju da se nose sa ruskim sistemima za elektronsko ratovanje i tehnologijama za ometanje.

Ponekad nisu mogli ni da polete u vazduh prelete potrebnu udaljenost, izdrže potrebno opterećenje, završe zadatak i vrate se, piše Volstrit Džurnal.

Predstavnik ukrajinske organizacije koja isporučuje dronove Oružanim snagama Ukrajine, Nikolaj Beleskov, primetio je da su američki dronovi "nerazvijeni".

"Ono što leti danas neće moći da leti sutra - primetio je zamenik ministra digitalne transformacije Ukrajine", Georgij Dubinski.

Osim toga, bespilotne letelice američke proizvodnje su veoma skupe, a da bi zadovoljila potražnju za 10 hiljada dronova mesečno, Ukrajina ih zamenjuje jeftinijim modelima.

Prema rečima šefova kompanija za proizvodnju dronova u Sjedinjenim Državama, nisu očekivali da će se u Ukrajini suočiti sa "elektronskim ratom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading