UKRAJINCI POGODILI NAJVEĆU FABRIKU AVIONA U RUSIJI: Eksplozija se dogodila na 350 kilometara od fronta (VIDEO)

Autor:

Svet

09.04.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogođeno je i postrojenje za popravak aviona u gradu Borisoglebsku, ali nema informacija o obimu štete

UKRAJINCI POGODILI NAJVEĆU FABRIKU AVIONA U RUSIJI: Eksplozija se dogodila na 350 kilometara od fronta (VIDEO)

Foto: x/noelreports

Ukrajinska vojna obaveštajna agencija (GUR) pogodila je glavni proizvodni pogon fabrike aviona u ruskoj oblasti Voronjež, saznaje Rojters danas iz ukrajinskih obaveštajnih krugova.

Pogođeno je i postrojenje za popravak aviona u gradu Borisoglebsku, ali nema informacija o da je osim polupanih prozora i oštećenih fasada nešto drugo stradalo.

Grad se nalazi najmanje 350 kilometara od linije fronta pod kontrolom Ukrajine, na severoistoku, prenosi Index.hr.

Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi ove navode. Rusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da su dva ukrajinska drona oborena iznad tog područja, prenosi Blic.

Kijev u poslednje vreme sve više napada dublje u rusku teritoriju, gađajući vojne objekte i energetsku infrastrukturu koja pokreće rusku vojnu mašinu.

Uglavnom koristi bespilotne letelice velikog dometa domaće proizvodnje.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je u ponedeljak da je raketom Iskander pogodilo ukrajinsku fabriku dronova.

Ruske snage su noćas dronovima napale Lavovsku oblast na zapadu Ukrajine, a usled pada delova oborenih dronova došlo je do požara na vitalnom infrastrukturnom objektu, saopštile su ukrajinske vlasti.

Požar je brzo ugašen, a vitalni infrastrukturni sistemi u regionu rade normalno, saopštile su ukrajinske vlasti, prenosi Unian.

Prema rečima načelnika Lavovske oblasne vojne administracije Maksima Kozickog, snage PVO oborile su sve dronove koji su ušli u vazdušni prostor te obalsti.

Ruske snage su noćas napale Ukrajinu jurišnim dronovima tipa Šahed-131/136 i sa četiri protivvazdušne vođene rakete S-300, a ukrajinska PVO je oborila svih 20 dronova u iznad Nikolajevske, Odeske, Hersonske, Dnjepropetrovske, Poltavske, Viničke i Lavovske oblasti, prenosi Unian.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading