"PROIZVELI" ČAK ŠEST MILIONA EVRA! Razbijena međunarodna mreža fasifikatora novca! IMALI I PRODAVNICU LAŽNIH PARA KOJA JE RADILA OD 9 DO 5!

Autor:

Svet

08.04.2024

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedište mreže i štamparija falsifikovanih novčanica nalazili su se u stanu u Napulju, u zoni koja je pod kontrolom mafijaškog klana.

"PROIZVELI" ČAK ŠEST MILIONA EVRA! Razbijena međunarodna mreža fasifikatora novca! IMALI I PRODAVNICU LAŽNIH PARA KOJA JE RADILA OD 9 DO 5!

Foto: Shutterstock

Italijanska policija je u ponedeljak saopštila da je uhapsila nekoliko desetina ljudi u Napulju, uključujući troje Francuza, zbog falsifikovanja novca. Grupa je proizvela lažne novčanice od 20, 50 i 100 evra, izvozeći ih u Francusku, Španiju i Grčku ukupne vrednosti oko 6 miliona evra.

Sedište mreže i štamparija falsifikovanih novčanica nalazili su se u stanu u Napulju, u zoni koja je pod kontrolom mafijaškog klana. Interesantno je da su falsifikatori plaćali mafijaškom klanu uslugu osiguranja. Na licu mesta im je oduzeto oko 200.000 lažnih evra.

Grupa je delovala po principu uobičajene trgovačke delatnosti, s radnim vremenom od 9 do 17 sati svakim danom, a nedeljom do 13 sati. Kupci lažnih novčanica su mogli da biraju i kvalitet falsifikovanja. Interesantno je da su novčanice od 50 evra nazvane "Maradona", po argentinskoj fudbalskoj zvezdi Dijegu Maradoni koji je igrao za Napoli, ili "Pele", po brazilskoj fudbalskoj zvezdi.


Sud u Napulju izdao je 63 naloga za hapšenje u sklopu ove istrage. Nekoliko osoba je pritvoreno, dok se neke nalaze u kućnom pritvoru.

Ova akcija italijanske policije predstavlja značajan korak u suzbijanju falsifikovanja novca i trgovine lažnim novčanicama na međunarodnom nivou.

Podsećamo da je italijanska policija sredinom marta razbila još jednu kriminalu grupu koja se bavila proizvodnjom i distribucijom falsifikovanih kovanica eura.

Ova akcija rezultirala je hapšenjem četiri osobe i demontiranjem ilegalne kovnice novca, a zaplenjeno je skoro 100.000 kilograma lažnih kovanica. Europol je podržao ovu akciju, koja je rezultirala i zaplenom 107.000 bitkoina i dela proizvodne mašine za presovanje novčića.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading