ZAPLENJENO STO TONA LAŽNIH KOVANICA! Policija uhapsila 4 osobe, konačno razbijena KRIMINALNA grupa!

Autor:

Svet

19.03.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji su pokrenuli istragu 10. aprila 2021. godine, kada su policajci zaplenili 668 falsifikovanih kovanica od dva eura i uhapsili dve osobe zbog posedovanja falsifikovane valute.

ZAPLENJENO STO TONA LAŽNIH KOVANICA! Policija uhapsila 4 osobe, konačno razbijena KRIMINALNA grupa!

Foto: mup sRBIJE

Policija Italije je uspela da razbije organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila proizvodnjom i distribucijom falsifikovanih kovanica eura.

Ova akcija rezultirala je hapšenjem četiri osobe i demontiranjem ilegalne kovnice novca, a zaplenjeno je skoro 100.000 kilograma lažnih kovanica. Europol je podržao ovu akciju, koja je rezultirala i zaplenom 107.000 bitkoina i dela proizvodne mašine za presovanje novčića.

Početak istrage i hapšenja

Istražitelji su pokrenuli istragu 10. aprila 2021. godine, kada su italijanski karabinjeri zaplenili 668 falsifikovanih kovanica od dva eura i uhapsili dve osobe zbog posedovanja falsifikovane valute. Ovo je bio početak akcije koja je dovela do razbijanja kriminalne grupe, prenosi libertaspress.me.

Distribucija lažnih kovanica

Falsifikatori su distribuirali lažne kovanice u nekoliko zemalja EU, među kojima su Francuska, Nemačka, Litvanija, Portugal, Španija i Švajcarska. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su lažne kovanice bile visokog kvaliteta i vrlo slične originalima.

Trgovina lažnim valutama putem kriptovaluta


Prodavac lažnih kovanica upravljao je kanalom u aplikaciji za razmenu poruka, gde je prodavao lažne valute za upola nižu vrednost, primajući uplate u kriptovaluti. Članovi kriminalne mreže slali su pakete sa lažnim novčićima kupcima preko privatnih međunarodnih poštanskih službi.

Identifikacija osumnjičenih i praćenje pošiljki

Istražitelji su uspeli da identifikuju osumnjičene posebnim istražnim tehnikama, a pratili su čak 60 pošiljki paketa sa falsifikovanim novčićima. Ovi paketi su bili namenjeni za Italiju, Francusku i Švajcarsku, težili su skoro 100.000 kilograma i imali su ukupnu vrednost od oko 102.000 eura u falsifikovanim kovanicama od dva eura.

Ova akcija policije Italije i Europola predstavlja značajan korak u suzbijanju organizovanog kriminala i falsifikovanja novca u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading