NAPADNUTA AMBASADA RUSIJE! Dva Molotovljeva koktela šokirala prestonicu

Autor:

Svet

08.04.2024

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao, naročito ne u dva časa posle ponoći kada ceo grad spava

NAPADNUTA AMBASADA RUSIJE! Dva Molotovljeva koktela šokirala prestonicu

Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

U noći između nedelje i ponedeljka oko 2.15 časova, neidentifikovano lice bacilo je flašu sa Molotovljevim koktelom na zgradu ruske ambasade u Viljnusu, saopštila je Policijska uprava.

Nešto kasnije, oko 2.46 časova, na zgradu ambasade bačena je druga flaša sa zapaljivom tečnošću, pri čemu je oštećen zid zgrade, navodi se u saopštenju, prenosi litvanski javni servis LRT.

Kako je za LRT radio rekao predstavnik Uprave policije Ramunas Matonis, osumnjičeni još nisu identifikovani a tužilaštvo je pokrenulo pretkrivičnu istragu zbog uništavanja ili oštećenja imovine i izazivanja opšte opasnosti.

Građani Viljnusa u Litvaniji, inače obično neutralni kada je reč o javnom iskazivanju mišljenja o ratu u Ukrajini, nisu ostali imuni na ovaj incident.

Prema pisanju vodećih portala, prolaznici su komentarisali kako ne treba uništavati zgrade ili bacati Molotovljeve koktele u prestonici koja je poznata po mirnom životu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će Ukrajina izgubiti rat od Rusije ukoliko američki Kongres ne odobri vojnu pomoć Kijevu.

"Neophodno je da se pojasni Kongresu da ukoliko ne pomogne Ukrajini, Ukrajina će izgubiti rat", rekao je Zelenski, preneo je Kijev independent.

Zelenski je istakao da će biti "teško" za Ukrajinu da "opstane" bez pomoći, dodajući da će, prema njegovoj oceni, porasti namere Rusije da osvoji još teritorija ukoliko bude uspešna u Ukrajini.

"Ukoliko Ukrajina izgubi rat, druge države će biti napadnute", rekao je Zelenski. Komentari Zelenskog dolaze nakon što je predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa Majk Džonson obećao da će posle Uskrsa staviti na dnevni red glasanje o pomoći Ukrajini, nakon nekoliko meseci čekanja.

On je ranije rekao da neće stavljati tu temu pred kongresmene na glasanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading