BIZARNIJE NE MOŽE: Ruski hakeri izveli napad na TV KANAL ZA BEBE! Evo šta se krije iza ovog čudnog poteza

Autor:

Svet

07.04.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bejbi TV je televizijski kanal namenjen deci uzrasta do četiri godine i prikazuje sadržaje prilagođene deci kao što su vesela muzika i šarene animacije

BIZARNIJE NE MOŽE: Ruski hakeri izveli napad na TV KANAL ZA BEBE! Evo šta se krije iza ovog čudnog poteza

Foto: pixabay.com

Televizijski kanal Bejbi TV bio je žrtva sajber napada tokom kojeg je na tom dečijem kanalu iznenada prikazan ruski propagandni film.

Preuzimanje Bejbi TV nije bila stvarna meta hakera, već "verovatno predznak za nešto više", javio je holandski portal NU.nl, pozivajući se na nezvanične izvore.

U četvrtak, 28. marta, gledaocima Bejbi TV iznenada je emitovana ruska propaganda umesto sadržaja prilagođenog deci, preneo je NL tajms.

Bejbi TV je televizijski kanal namenjen deci uzrasta do četiri godine i prikazuje sadržaje prilagođene deci kao što su vesela muzika i šarene animacije.

Prema navodima insajdera, napad je bio sofisticirani hakerski napad.

Kako prenosi NL tajms, Hakeri su napali Jutelsat, koji je odgovoran za prenos šifrovanog TV signala Bejbi TV na njegov Hotbrd satelit.

TV signal se zatim emituje širom sveta preko ovog satelita. Ruski propagandni filmovi nisu prikazivani samo u Holandiji, već i na istom kanalu u Portugalu i Skandinaviji.

Za sada se ne zna da li su sajber napad izveli ruski hakeri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading