HAKERI OBELODANILI TAJNE DOKUMENTE, PUTINU SE SMRKLO! Rusija ostaje bez ORUŽJA?

Autor:

Svet

09.03.2024

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo otkriće izazvalo je zabrinutost, posebno zbog tvrdnji da Rusija nije sposobna da sama proizvodi moderne rakete zbog tehnološke zaostalosti.

HAKERI OBELODANILI TAJNE DOKUMENTE, PUTINU SE SMRKLO! Rusija ostaje bez ORUŽJA?

Foto: Tanjug/AP

Tanjug/AP

Ruski raketni program suočen je sa ozbiljnim tehničkim problemima koji su doveli do značajnog odlaganja isporuka raketa.

Prema informacijama koje je objavio Njuzvik, Rusija je prvi put od 2022. godine odložila porudžbine za raketni program za četiri do šest meseci. Ovi problemi su detaljno opisani u dokumentima koje su, navodno, hakeri Ukrajinskog centra otpora otkrili, a koji su identifikovali i kompanije koje su posrednici u nabavci komponenti za proizvodnju oružja, prenosi Jutarnjilist.hr.

Hakerski napad otkrio tehničke poteškoće

Prema informacijama koje su objavili, dokumenti sadrže detaljne dijagrame i analizu ruske rakete Kinžal Kh-32, kao i opis njenih modifikacija. Ovo otkriće izazvalo je zabrinutost, posebno zbog tvrdnji da Rusija nije sposobna da sama proizvodi moderne rakete zbog tehnološke zaostalosti. Ukrajinski centar otpora tvrdi da će uskoro javnosti biti poznata „svaka kompanija čije proizvode neprijatelj koristi za proizvodnju oružja“.

Kinžal rakete na ruskim Migovima

Jedna od ključnih informacija koju su dokumenti otkrili je da se rakete Kinžal koriste na ruskim Migovima, a među kompanijama u dosijeu su Specijalni tehnološki centar u Sankt Peterburgu i fabrika Dubna, u Podmoskovlju. Ovo otkriće postavlja pitanje o sposobnosti ruske vojno-industrijske kompleksa da samostalno proizvodi oružje.

Reakcija i moguće posledice

Rusko Ministarstvo odbrane, kao i pomenute kompanije, nisu odgovorili na zahteve za komentarom vezanim za ove navode. Ukrajinski centar otpora ističe da će relevantne vlasti imati informacije da blokiraju proksi kompanije i produže sankcije, što bi moglo ozbiljno da utiče na ruski vojno-industrijski kompleks. Prema tvrdnjama NRC-a, ako se sankcije nastave, Rusija će ostati bez oružja.


Ovo otkriće predstavlja ozbiljan udarac za ruski raketni program, a njegove posledice mogu imati dalekosežne efekte na vojne sposobnosti Rusije u budućnosti.

(Jutarnjilist.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading