ISPOVEST UKRAJINSKOG VOJNIKA LEDI KRV U ŽILAMA! ''Preživećemo samo u JEDNOM slučaju, ako Zapad...''

Autor:

Svet

09.03.2024

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored vojnika, novinar je razgovarao i sa stanovnicima koji žive u blizini ratne zone.

ISPOVEST UKRAJINSKOG VOJNIKA LEDI KRV U ŽILAMA! ''Preživećemo samo u JEDNOM slučaju, ako Zapad...''

Foto: Tanjug/AP

Novinar Gardijana Luk Harding razgovarao je sa ukrajinskim vojnicima koji su izneli zabrinjavajuće informacije o situaciji na terenu.

Prema njihovim rečima, ruska vojska nastavlja da napreduje i zauzima sve više teritorija, selo po selo.

Jedan od vojnika je istakao da je ključno da Zapad pruži podršku i obezbedi više oružja, kako bi ukrajinske snage mogle da se suprotstave ruskoj invaziji, prenose Novosti.

Teška situacija za stanovnike blizu ratne zone

Pored vojnika, novinar je razgovarao i sa stanovnicima koji žive u blizini ratne zone. Ukrajinska penzionerka Svetlana je istakla da stariji ljudi nemaju mogućnost da se presele u grad Dnjepar, gde su kirije visoke.

Ona je navela da se suočavaju sa finansijskim izazovima i da je primorana da prodaje proizvode od svoje krave kako bi preživela. Osim toga, izrazila je strahovanje da bi napuštanje domova moglo rezultirati pljačkom, te da su zbog toga prisiljeni da ostanu i brane svoju imovinu.


Ovaj potresan izveštaj ukazuje na tešku situaciju sa kojom se suočavaju kako vojnici, tako i civilno stanovništvo u ovoj regiji. S obzirom na brz napredak ruskih trupa, jasno je da je situacija izuzetno ozbiljna i da je neophodna hitna međunarodna reakcija.

(Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading