HAKERI SE OSVETILI ZA SMRT ALEKSEJA NAVALJNOG: Uradili su nešto što je iznerviralo i Putina

Autor:

Svet

01.04.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su učinili nešto neverovatno samo nekoliko sati nakon što je preminuo vođa ruske opozicije, ali tek sada se saznalo za to

HAKERI SE OSVETILI ZA SMRT ALEKSEJA NAVALJNOG: Uradili su nešto što je iznerviralo i Putina

Foto: Tanjug/AP Alexander Zemlianichenko

Smrt Alekseja Navaljnog, vođe ruske opozicije i danas je, posle skoro dva meseca velika misterija.

Ne i za vodeće ruske hakere koji su objavili na mrežama da su "bez ikakvih problema" odmah posle njegove smrti upali u sistem zatvora Polarni vuk na Arktiku gde je Navaljni umro.

Hakeri su nekoliko sati nakon smrti Navaljnog, krenuli u potragu za osvetom. Koristeći pristup kompjuterskoj mreži povezanoj s ruskim zatvorskim sistemom, hakeri su postavili fotografiju Navaljnog na veb stranicu zatvora, prenosi CNN.

“Živeo Aleksej Navaljni!” glasila je poruka na hakiranoj stranici, propraćena fotografijom Navaljnog i njegove supruge Julije na političkom skupu.

Takođe se čini da su hakeri ukrali bazu podataka koja sadrži informacije o stotinama hiljada ruskih zatvorenika i njihovoj rodbini i kontaktima, uključujući podatke o zatvorenicima u arktičkoj koloniji u kojoj je Navaljni 16. februara umro.

"Hakeri raznih nacionalnosti, uključujući ruske iseljenike i Ukrajince, dele ukradene podatke, telefonske brojeve i i-mejlove zatvorenika i njihovih rođaka u nadi da ih neko može kontaktirati i pomoći da se shvati šta se dogodilo Navaljnom", rekao je za CNN haker koji tvrdi da je upleten u provalu.

Osim toga, hakeri su iskoristili pristup onlajn tržištu ruskog zatvorskog sistema, gde članovi porodica kupuju hranu za zatvorenike, kako bi promenili cene proizvoda kao što su testenina i konzervirana govedina na jedan rubalj, što je otprilike 0,01 dolara. Obično ovi proizvodi koštaju više od jednog dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading