40 DANA OD SMRTI NAVALJNOG: Majke Alekseja i Julije zajedno na groblju poslale snažne poruke javnosti (VIDEO)

Autor:

Svet

26.03.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksejeva majka je kazala da je danas važno da se setimo žrtava terorističkog napada na "Krokus siti hol" i da bi Aleksej definitivno izrazio saučešće porodicama žrtava.

40 DANA OD SMRTI NAVALJNOG: Majke Alekseja i Julije zajedno na groblju poslale snažne poruke javnosti (VIDEO)

Foto: X/Alipat Sultanbegova/Printscreen

Majke Alekseja i Julije Navaljni došle su zajedno na groblje povodom 40. dana od smrti političara i zahvalile svima na podršci.

Majka Julije Navalne, Alja Abrosimova, rekla je da je na njen rođendan, koji je bio posle sahrane političara, dobila razglednicu koju je on poslao iz kolonije 16. februara, na dan njegove smrti.

Ljudmila Navaljnaja, Aleksejeva majka, dodala je da je danas važno da se setimo žrtava terorističkog napada na "Krokus siti hol" i da bi Aleksej definitivno izrazio saučešće porodicama žrtava.

Alja Abrosimova, majka Julije Navaljne: 

- Hvala vam puno što ste došli danas, jer dolazak ovde na groblje je već hrabrost. Ako mogu, reći ću nekoliko reči. Tokom ovih strašnih dana bio mi je rođendan. A  9. marta, posle parastosa, kada sam došla kući, otvorila sam poštansko sanduče i tamo je bila Aleksejeva razglednica kojom mi je čestitao rođendan. Već je bio 9. mart, a poslato je čak 16. februara. A ima toliko toplih, toliko nežnih reči koje nisam dobila ni od koga u životu. Odnosno, prepoznala sam i njega kao romantičara. Pored svih svojih zasluga, bio je i sentimentalna ličnost koja je volela svoje najmilije i rođake. Naravno, ova čestitka će uvek biti sa mnom. Uvek ćemo se sećati Alekseja, voleti ga, pamtiti ga i truditi se da nastavimo njegov rad što je više moguće, iako je to sada veoma teško.

Foto: Tanjug/AP

 

Ono što takođe želim da kažem je da, ma koliko to izgledalo čudno, život ide dalje. Proleće je pred vratima, i neka nam, Ljudmila Ivanovna (majka Alekseja Navaljnog – prim. aut.), da malo snage. I neka vi, dragi naši prijatelji, i naša deca i naši unuci, nađu dostojno mesto u ovom životu, nađu šta da rade po svom ukusu, a mi da brinemo za njih, molimo se i pomažemo koliko god možemo. I neka im Aleksej uvek bude primer, njegova hrabrost, njegov humor, njegova nepokolebljiva volja, njegova stalna žeđ za znanjem. Stalno je učio, stalno je podučavao druge i učio sebe. I neka to bude vera u njegovu svetlu budućnost, u našu svetlu budućnost. I neka počiva u miru.

Ljudmila Navalnaja, majka Alekseja Navaljnog:

- I danas, znate, definitivno se moramo setiti tragedije koja se dogodila. Mislim da bi se Aleksej svakako pridružio i izrazio saučešće svima koji su poginuli, večna im slava i svima povređenima. I hvala vam puno na podršci, jer nam samo vaša podrška pomaže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading