"NIJE GREŠKA, NAMERNO STE GAĐALI": Izrael u najvećem problemu, na pomolu najgori rat do sada

Autor:

Svet

04.04.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konvoj su činila tri vozila, uključujući dva blindirana, na kojima je jasno bio istaknut logo organizacije

"NIJE GREŠKA, NAMERNO STE GAĐALI": Izrael u najvećem problemu, na pomolu najgori rat do sada

Foto: Tanjug/AP

Osnivač humanitarne organizacije “Vorld Central Kičen” Hoze Andres optužio je izraelske snage u Gazi da su gađali humanitarne radnike “sistematski, od automobila do automobila“.

Reč je o napadu koji se dogodio u ponedeljak i u kojem je ubijeno sedam članova te humanitarne organizacije koja je bila jedna od retkih koja je uspevala da dostavi pomoć palestinskom stanovnišzvu u Pojasu Gaze gde je humanitarna katastrofa usled kontinuiranog bombardovanja od strane izraelskih odbrambenih snaga.

Iako je zvanični Izrael izjavio da je pogibija sedam humanitarnih radnika bila greška, Andres navodi da to nije tačno, ponavljajući da su izraelske snage bile obaveštene o njihovom kretanju, prenosi B92.

Prema navodima Andresove humanitarne organizacije, konvoj pomoći je pogođen dok je izlazio iz skladišta Deir al-Balah, "gde je tim istovario više od 100 tona humanitarne pomoći u hrani dovezenoj u Gazu na pomorskoj ruti".

Konvoj su činila tri vozila, uključujući dva blindirana, na kojima je jasno bio istaknut logo organizacije.

Govoreći za novinsku agenciju Rojters u sredu, Andres je rekao da to nije bila "situacija loše sreće u kojoj smo, 'ups', bacili bombu na pogrešno mesto".

U odvojenom intervjuu za izraelske vesti Kanala 12, Andres je rekao da je „to zaista bio direktan napad na jasno obeležena vozila čije kretanje su znali svi u IDF “. “Gađali su vozilo po vozilo”, dodao je on.

Ubijeni su radnici iz Australije, Kanade, Poljske, Velike Britanije i SAD, kao i njihov palestinski kolega.

Izrael kaže da je udar bio "teška greška" i izvinio se. Takođe je obećana i nezavisna istraga, ali to neće pomoći Palestincima koji umiru od gladi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading