NAPAD NA SVETSKI POZNATO TURISTIČKO MESTO! Dronovi bez milosti, pogođene stambene zgrade

Autor:

Svet

24.03.2024

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan je bio da se neutrališe neprijatelj, a o kolateralnoj šteti niko nije mislio

NAPAD NA SVETSKI POZNATO TURISTIČKO MESTO! Dronovi bez milosti, pogođene stambene zgrade

Foto: Printscreen/Twitter/Upward News

Izrael je izvršio u subotu vazdušni napad na Balbeku, uporište šiitskih islamista Hezbolaha u istočnom Libanu, potvrdila su danas dva neimenovana bezbednosna izvora u Libanu.

Od početka sukoba Izraela i Hamasa, libanski grad Balbek je već treći put na meti izraelske ratne avijacije, a subotnji udari, u kojima su ranjena tri civila, ciljali su lokaciju Hezbolaha koja je već neko vreme napuštena, prenosi Tajms of Izrael.

Inače, Balbek je uz Bejrut najpoznatije turističko mesto u Libanu koje godišnje poseti više od 200.000 stranih državljana.

"Izraelska ratna avijacija je ispalila pet projektila na dvospratnu naseljenu zgradu u Al-Oseiri, na periferiji Balbeka. U tom napadu su ranjene tri osobe", potvrdio je na svom Iks nalogu lokalni zvaničnik Bashir Kodr.

Hezbolah je danas saopštio da je kao odgovor na bombardovanje grada Balbeka izvršen udar na izraelsku raketno-artiljerijsku bazu u Joavu i Kaili sa više od 60 raketa, prenosi Rojters.

Američke snage su oborile šest dronova i četiri projektila koje su jemenski pobunjenici Huti lansirali na tanker za naftu u kineskom vlasništvu na jugu Crvenog mora, saopštila je danas američka Centralna komanda.

Proiranski pobunjenici Huti lansirali su projektile na M/V Huang Pu, naftni tanker u kineskom vlasništvu, potvrđeno je u saopštenju Centralne komande objavljenom na platformi Iks, prenosi Rojters.

Navodi se i da je sa kineskog tankera upućen poziv za pomoć i prijavljene žrtve, a požar koji je izbio na brodu je ugašen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading