PRETI MU OD ŠEST MESECI DO PET GODINA ZATVORA: Roditelj udario profesora u školi, a nećete verovati ZAŠTO je to uradio

Autor:

Svet

28.03.2024

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca su ostala bez reči kada je upao na čas i tražio jednu stvar od profesora

PRETI MU OD ŠEST MESECI DO PET GODINA ZATVORA: Roditelj udario profesora u školi, a nećete verovati ZAŠTO je to uradio

Foto: Printscreen/YouTube

Četrdesetosmogodišnji muškarac koji je pre nekoliko dana fizički nasrnuo na jednog profesora Osnovne škole "Majstor Radovan" u hrvatskom gradu Trogiru mogao bi prema krivičnom zakonu da dobije od šest meseci do pet godina zatvora.

Otac devojčice koji je u sredu ušetao u Osnovnu školu Majstora Radovana u Trogiru kako bi se obračunao s učiteljem predat je pritvorskom nadzorniku.

Otac devojčice koja je imala problem sa profesorom, tereti se za krivično delo prisile prema službenoj osobi po osnovanoj sumnji da je upotrebom sile sprečio zaposlenog u obavljanju službenih radnji, ometao odvijanje nastave i sprovođenja kućnog reda. 

Prema krivičnom zakonu, muškarac može da dobije kaznu zatvora od šest meseci do pet godina, a ako je službenoj osobi nanešena telesna povreda može biti kažnjen od jedne do osam godina zatvora, prenosi portal 24sata.hr.

Razlog napada je potpuno neshvatljiv – učitelj je učenici na nastavi oduzeo mobilni telefon o čemu je ona izvestila oca koji je došao na čas da traži da joj profesor vrati mobilni telefon. Učitelj je to odbio nakon čega je besni otac uzeo njegov telefon, a potom je nasrnuo na njega.

Cela dramatična scena odigrala se pred šokiranim sedmašima. U školu je ubrzo stigla policija koja je muškarca privela. Učitelj je zatražio pomoć doktora.

Napad je osudio i gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

"Škole moraju da budu mesto bezbednosti i normalnih radnih uslova za prosvetne radnike i za učenike. Problemi, ako ih i ima, se ne rešavaju na ovaj način, fizičkim nasrtajima i to pred decom koja budu traumatizovana i demonstrira im se najgori mogući primer ponašanja u konfliktnoj situaciji. Apelujem na roditelje i celo društvo da se odgovorno i civilizovano odnosimo prema školi kao instituciji, prema zaposlenima koji u ionako nezahvalnim uslovima pripremaju našu decu za život i da deci jasno usadimo šta je prihvatljivo ponašanje, a šta je za svaku osudu. Profesoru želim brz oporavak u svakom smislu", naveo je Bilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading