OVO JE JOŠ JEDAN TERORISTA IZ NAPADA U KROKUS HOLU! Otac i sinovi ''POMAGALI'' monstrumima u rešetanju!

Autor:

Svet

26.03.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon današnjeg suđenja, braća Aminčon i Dilovar Islomov, zajedno sa svojim ocem, osuđeni su na istražni zatvor u strogo obezbeđenoj ustanovi do 22. maja.

OVO JE JOŠ JEDAN TERORISTA IZ NAPADA U KROKUS HOLU! Otac i sinovi ''POMAGALI'' monstrumima u rešetanju!

Foto: X/Т.К.

Danas je pred Basmanskim sudom u Moskvi održano suđenje braći Aminčonu i Dilovaru Islomovu, kao i njihovom ocu Isroilu Islomovu, koji su optuženi za pomaganje i podržavanje terorizma nakon nedavnog napada u Moskvi.

Prema navodima tužilaštva, Islomovi su povezani sa terorističkom organizacijom ISIL, koja je izvela napad u Krokus siti holu u blizini Moskve, u kojem je poginulo 137 ljudi.

Istražni zatvor do 22. maja

Nakon današnjeg suđenja, braća Aminčon i Dilovar Islomov, zajedno sa svojim ocem, osuđeni su na istražni zatvor u strogo obezbeđenoj ustanovi do 22. maja. Optuženi su za saradnju sa jednim od navodnih napadača, Šamsidinom Faridunijem, a prethodni vlasnik belog automobila Reno sa crnim krovom, Dilovar Islomov, navodno je povezan sa planiranjem bekstva napadača, prenosi Index.

Uhapšen i Kirgiz Ališer Kasimov, vlasnik kafića u Krasnogorsku

U vezi sa terorističkim napadom, uhapšen je i Kirgiz Ališer Kasimov, rođen u gradu Ošu, koji je navodno iznajmio stan izvršiocima napada. Kasimov je ruski državljanin i vlasnik kafića u Krasnogorsku, a prema navodima TASS-a, ima troje dece.

Ovo su samo neki od detalja koji su izašli na videlo tokom današnjeg suđenja pred Basmanskim sudom u Moskvi. S obzirom na ozbiljnost optužbi i veliki broj žrtava u napadu, očekuje se da će istraga i suđenje privući veliku pažnju javnosti u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading