UBIJTE IH BEZ MILOSTI, MI DOLAZIMO U IME BOGA! ISIS snimak otkriva jezive detalje terorističkog napada u moskovskoj koncertnoj dvorani

Autor:

Svet

24.03.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ISIS preuzima odgovornost za teroristički napad u moskovskom predgrađu

UBIJTE IH BEZ MILOSTI, MI DOLAZIMO U IME BOGA! ISIS snimak otkriva jezive detalje terorističkog napada u moskovskoj koncertnoj dvorani

Foto: twitter


Medijska agencija ISIS-a objavila je video koji navodno prikazuje napadače u Krokus Siti Hol u Moskvi. Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad izvršen u koncertnoj dvorani u moskovskom predgrađu u petak. Medijska agencija ekstremističke grupe, Amaq, objavila je video u nedelju koji traje skoro 90 sekundi, a tvrde da prikazuje napadače na mestu događaja. U prevodu sa arapskog jezika, Amaq predstavlja "ekskluzivne scene krvavog napada na hrišćane".

Na snimku se mogu videti teško naoružani muškarci sa automatskim puškama koji pucaju u hodniku gde već leže mnoga beživotna tela. Kamera zatim fokusira jednog od terorista, koji nožem napada osobu na zemlji. Nakon toga, četiri muškarca prolaze kroz napušteni deo dvorane. Glasovi napadača su izobličeni, a prema arapskom prevodu, čuje se da jedna osoba govori "Ubijte ih nemilosrdno" i "Dolazimo u ime Boga".

Ruske vlasti potvrđuju detalje napada

Ruske vlasti su saopštile da su četiri muškarca upala u koncertnu dvoranu u petak uveče i počela pucati, izazivajući eksplozije i veliki požar. Zvanični bilans smrtnih slučajeva porastao je na 137 u nedelju. Neposredno nakon napada, Islamska država preuzela je odgovornost za to.

Incident je doveo do dana žalosti u Rusiji, pri čemu su Sjedinjene Američke Države tvrdile da Ukrajina nije bila umešana u napad. Ruske vlasti aktivno su uključene u upravljanje posledicama tragedije.

Objavljivanje videa od strane medijske agencije ISIS-a ponovo je usmerilo pažnju na užasne događaje koji su se odigrali u Crocus City Hall-u, pružajući jeziv uvid u prirodu napada i osobe uključene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading