ROBERT UBIO STUDENTKINJU, PA SE 44 GODINE KRIO I ŽIVEO NORMALNO: Kad je najmanje očekivao, KARMA mu je zakucala na vrata

Autor:

Svet

24.03.2024

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert je bio ubeđen da se nikad neće otkriti šta je davne 1980. godine uradio

ROBERT UBIO STUDENTKINJU, PA SE 44 GODINE KRIO I ŽIVEO NORMALNO: Kad je najmanje očekivao, KARMA mu je zakucala na vrata

Foto: Multnomah County Sheriff’s Office

Amerikanac Robert Plimpton iz američke države Oregon uhvaćen je i prvostepeno osuđen posle 44 godine kada je ubio tada devetnaestogodišnju studentkinju Barbaru Taker.

Robert je 1980. godine posle jednog islaska u grad sačekao Barbaru pred zgradom i u haustoru ju je pretukao, a onda ju je kidnapovao i silovao.

Čak 44 godine kasnije, zahvaljujući DNK analizi pronađenog komada žvake bačene u žbun kraj mesta zločina, Robert je pao.

Plimpton je izjavio da nije kriv, a njegovi advokati su najavili žalbu na presudu.

Neki od svedoka tvrdili su tada da su videli Takera kako krvavog lica maše rukama, da je muškarac gledao kroz nisko rastinje koje je bilo pored fakultetskog parkinga te da je devojka vrištala.

Prema navodima tužilaštva, studenti su jutro nakon ubistva u blizini parkinga pronašli telo žrtve.

Brisevi uzeti tokom obdukcije iskorišteni su za kreiranje DNK profila osumnjičenog. Od kompanije za DNK tehnologiju Parabon NanoLabs je zatraženo da pogleda profil te da pokuša utvrditi moguća DNK podudaranja. Na taj način se suzio krug mogućih osumnjičenih, prenosi klix.ba.

Glavna genealogistkinja spomenute kompanije Sisi Mur je napravila porodična stabla onih koji su delili DNK s uzorkom koji joj je dala policija.

Time je utvrđena velika verovatnoća da je počinitelj zločina bio neko ko je imao crvenu kosu. Shodno tome, Mur se fokusirala na samo jednu porodičnu liniju, prateći one sa crvenom kosom.

U martu 2021. uspela je da identifikuje Roberta Plimptona kao nekoga ko je verovatno počinio ubistvo.

Policija je nakon toga počela da nadzire Plimptona te su tom prilikom uzeli žvaku koju je ispljunuo. Tako ga je navika da celog života žvaće žvaku poslala u zatvor i pred lice pravde.

DNK uzet iz žvake je odgovarao profilu obdukcionih briseva, a Plimpton je uhapšen 8. juna 2021.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading