PUTIN OBAVIO RAZGOVOR SA LIDEROM SIRIJE: Asad NAJOŠTRIJE osudio teroristički napad u Moskvi: Delimo bol i tugu ruskog naroda!

Autor:

Svet

23.03.2024

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored osude terorističkog napada, dvojica predsednika su razgovarala o aktuelnoj situaciji na Bliskom istoku i u Siriji.

PUTIN OBAVIO RAZGOVOR SA LIDEROM SIRIJE: Asad NAJOŠTRIJE osudio teroristički napad u Moskvi: Delimo bol i tugu ruskog naroda!

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, razgovarao je telefonom sa predsednikom Sirije, Bašarom al Asadom, povodom nedavnog terorističkog napada u Moskvi. Asad je izrazio najdublje saučešće i osudio napad, ističući da građani Sirije dele bol i tugu ruskog naroda. Takođe, poželeo je snagu porodicama nastradalih i brz oporavak povređenima.

Solidarnost sa Rusijom

Asadova reakcija jasno pokazuje solidarnost između Sirije i Rusije u borbi protiv terorizma. Ovo je još jedan primer međunarodne podrške i saradnje u borbi protiv ovog globalnog problema, prenosi Tanjug.

Situacija na Bliskom istoku i u Siriji

Pored osude terorističkog napada, dvojica predsednika su razgovarala o aktuelnoj situaciji na Bliskom istoku i u Siriji. Ovo ukazuje na važnost regionalne stabilnosti i saradnje u rešavanju problema na ovom području.

Borba protiv terorizma

S obzirom na direktne terorističke pretnje, Putin i Asad su se dogovorili oko intenziviranja kontakata u oblasti borbe protiv terorizma. Ovo naglašava važnost međunarodne koordinacije i saradnje u suzbijanju terorizma.

Reakcija Rusije na napad

Ruske vlasti su saopštile da je u terorističkom napadu u tržnom centru "Krokus siti" u Moskvi ubijeno 133 osoba, dok je više od 140 povređeno. Ova strašna tragedija podseća na ozbiljnost terorističkih pretnji sa kojima se suočava Rusija i ceo svet.

Razgovor Putina i Asada ističe važnost međunarodne solidarnosti i saradnje u borbi protiv terorizma. Ovo je još jedan podsetnik na potrebu zajedničkog delovanja i podrške u suočavanju sa ovim ozbiljnim globalnim izazovom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading