SUTRA DAN NACIONALNE ŽALOSTI U RUSIJI: Putin izrazio saučešće svima koji su izgubili porodicu i prijatelje

Autor:

Svet

23.03.2024

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin se obratio naciji povodom masakra koji se dogodio u Moskvi. Putin je tom prilikom nazvao masakr "Varvarskim napadom":

SUTRA DAN NACIONALNE ŽALOSTI U RUSIJI: Putin izrazio saučešće svima koji su izgubili porodicu i prijatelje

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je 24. mart za Dan nacionalne žalosti u znak sećanja na žrtve nedavnog terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus" u Moskvi.

Ova odluka je doneta nakon što je Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da je došlo do pucnjave i požara pre početka koncerta u Krokus Siti dvorani, koja se nalazi u Krasnogorsku, kod Moskve.

U svom obraćanju Rusima, Putin je izrazio duboko saosećanje sa porodicama žrtava i proglasio Dan nacionalne žalosti, čime je pokazao nacionalno jedinstvo u teškim vremenima. Ova odluka ima za cilj da se odaje počast i sećanje na 115 osoba koje su izgubile život u ovom stravičnom napadu.

Vladimir Putin se obratio naciji povodom masakra koji se dogodio u Moskvi. Putin je tom prilikom nazvao masakr "Varvarskim napadom":

Federalna služba bezbednosti tvrdi da su teroristi koji su ubili najmanje 143 ljudi u Moskvi nameravali da pređu granicu između Rusije i Ukrajine.

- Kriminalci su posle terorističkog napada u Moskvi nameravali da pređu rusko-ukrajinsku granicu i imali su relevantne kontakte na ukrajinskoj strani - navodi se u saopštenju FSB.

Takođe je navedeno da je teroristički napad pažljivo planiran i da je oružje unapred pripremljeno.

Ono što je posebno jezivo jeste činjenica da su napadači-teroristi pucali izbliza, poput Nacista, što je saopštio Ruski predsednik Vladimir Putin.

Grupa terorista, podsetimo, otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je podmetnula požar i pobegla. Najmanje 143 osoba je ubijeno, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih.

Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju.

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading