EU APELOVAO NA UJEDINJENJE: Oglasio se Borelj: "Najoštrije osuđujem napad u Moskvi!"

Autor:

Svet

23.03.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije Evropske unije istakao je da je neophodno čvrsto ujedinjenje međunarodne zajednice u borbi protiv terorizma nakon ovog napada.

EU APELOVAO NA UJEDINJENJE: Oglasio se Borelj: "Najoštrije osuđujem napad u Moskvi!"

Foto: Tanjug/AP

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj rekao je danas da međunarodna zajednica mora da se čvrsto ujedini protiv terorizma, nakon napada u Moskvi u kojem je, prema poslednjim informacijama, ubijeno više od sto ljudi.

- Najoštrije osuđujem gnusni napad koji je počinjen u Moskvi prošle noći. Terorizam je ponovo ciljao nevine ljude. Međunarodna zajednica mora da ostane čvrsto ujedinjena u borbi protiv terorizma - naveo je Borelj na platformi X (Tviter).

Napad se dogodio u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" tokom izvođenja koncerta popularne ruske grupe "Piknik". Tri napadača u maskirnim uniformama upali su u dvoranu i otvorili vatru na prisutne civile, dok su istovremeno izazvali požar bacanjem bombe ili zapaljive materije. Hitne službe i specijalci brzo su reagovali, a kasnije je saopšteno da je požar lokalizovan i da je zgrada bezbedna.


Šef diplomatije Evropske unije istakao je da je neophodno čvrsto ujedinjenje međunarodne zajednice u borbi protiv terorizma nakon ovog napada. Takođe, federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je četvorica osumnjičenih terorista imala nameru da pređe granicu Rusije i Ukrajine, što je dodatno uznemirilo javnost.

Nakon napada, ISIS se oglasio tvrdnjom da su njihovi pripadnici uspeli da pobegnu. Ova izjava dodatno je produbila zabrinutost među ljudima širom sveta, ističući ozbiljnost situacije i potrebu za efikasnim reagovanjem na pretnje terorizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading