JEZIVE VESTI IZ MOSKVE: "Broj žrtava će se znatno povećati"

Autor:

Svet

23.03.2024

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FSB je saopštio da je do pucnjave i požara došlo neposredno pre početka koncerta u Krokus siti holu, koji se nalazi u Krasnogorsku kod Moskve.

JEZIVE VESTI IZ MOSKVE: "Broj žrtava će se znatno povećati"

Foto: Tanjug/AP

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov izjavio je novinarima da će broj žrtava terorističkog napada u Krokus siti holu značajno porasti. On je naglasio da su radovi na raščišćavanju ruševina u toku, što će omogućiti potpunije utvrđivanje konačnog broja žrtava. Prema poslednjim podacima ruskog istražnog komiteta, broj poginulih iznosi 115 osoba.

- Što se tiče mrtvih, moram odmah da kažem da će broj žrtava značajno porasti - rekao je Vorobjov, objašnjavajući to činjenicom da su sada počeli radovi na raščišćavanju ruševina u Krokusu.


FSB je saopštio da je do pucnjave i požara došlo neposredno pre početka koncerta u Krokus siti holu, koji se nalazi u Krasnogorsku kod Moskve. Ova informacija ukazuje na to da je napad izveden u trenutku kada je prostorija bila puna posetilaca, što je dodatno povećalo broj žrtava i izazvalo šok i užas među prisutnima.

Radovi na raščišćavanju ruševina u Krokusu su započeti kako bi se omogućila potraga za preživelima i telima žrtava. Ova operacija je od vitalnog značaja za utvrđivanje tačnog broja poginulih i povređenih, ali i za prikupljanje materijalnih dokaza koji će pomoći istražiteljima u rekonstrukciji događaja i identifikaciji počinilaca.

Prema izveštajima ruskog istražnog komiteta, broj poginulih u terorističkom napadu iznosi 115 osoba, dok su desetine ljudi povređene. Ovi šokantni podaci jasno ukazuju na razmere tragedije i tešku posledicu koju je napad ostavio na zajednicu. Događaj je izazvao duboko uznemirenje kako u Rusiji, tako i u međunarodnoj zajednici.

Teroristički napad u Krokus siti holu izazvao je talas šoka i uznemirenosti među građanima Rusije. Vlasti su hitno reagovale, dok je javnost u potrazi za odgovorima o motivima i planovima napadača. Ovaj događaj će imati dubok i dugotrajan uticaj na društvo, te će istražitelji morati pažljivo da istraže sve okolnosti kako bi pronašli odgovorne i sprečili slične incidente u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading