"IZABRAO DA BUDE FRANCUSKA SOBARICA" Dodik žestoko opelo po šefu Delegacije EU u BiH

Autor:

Svet

09.05.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je rekao i da je Satler prekršio Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima mešanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

"IZABRAO DA BUDE FRANCUSKA SOBARICA" Dodik žestoko opelo po šefu Delegacije EU u BiH

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Dodik

Milorad Dodik je reagovao na posetu šefa Delegacije EU u BiH, Johana Satlera, i rekao da je Satler, koji je "umesto evropskog ambasadora izabrao da bude francuska sobarica", odgovoran za eskalaciju krize u BiH.

- Satler je svedok svih opstrukcija bošnjačkih političkih elita koje traju godinama. Satler je svedok destruktivne politike SAD u Bosni i Hercegovini koja ruši svaki dogovor lokalnih političara. Satler je takođe svedok dolaska Kristijana Šmita, potpuno svestan da se Šmit ovde lažno predstavlja, ali Satler podržava neizabranog Nemca kojeg nogom u leđa udara Majkl Marfi bez pojasa - rekao je Dodik odgovarajući na izjavu Satlera da su su Republici Srpskoj stopirana dva projekta vrednosti 1,2 milijarde KM i da je za to odgovorno rukovodstvo entiteta i Milorad Dodik.

Dodik je rekao da bi do jutra mogao da nabroji sve na šta je Satler zažmurio, ali je i ovo što je nabrojao, kaže, previše.

- I na kraju, čovek koji je poslat u BiH da promoviše evropske vrednosti i standarde hladno komentariše Izborni zakon koji je u BiH nametnuo čovek koji formalno nema funkciju u BiH. Kakve su to evropske vrednosti i kakvo je to licemerje ostavljam svima da prosude sami - rekao je Dodik.

On je rekao da je promoter saradnje, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu, te da je Johan Satler ćutao kada je Republici Srpskoj osporena izgradnja istočnog kraka gasovoda, hidroelektrane "Buk Bijela", aerodroma u Trebinju...

- O svim opstrukcijama prema Republici Srpskoj je ćutao. Pitao bih onda sve u Bosni i Hercegovini, a i van nje ko je odgovoran za krizu u BiH, Milorad Dodik, koji tvrdoglavo istrajava na poziciji očuvanja ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini, ili Johan Satler, koji je odlučio da svoj mandat da u Bosni i Hercegovini, provodi udvarajući se bošnjačkoj političkoj eliti i američkom ambasadoru, a ostatak vremena se pretvarajući da je mrtav - rekao je Dodik.

On je rekao i da je Satler prekršio Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima mešanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

- Gotovo celi intervju Satler je potvrđivao da je tu konvenciju davno čitao - rekao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading