U SMRTNOM ZAGRLJAJU! Potresni detalji masakra u Moskvi: TELA MAJKI I DECE ISPREPLETANA U ZGARIŠTU, mnogi živi izgoreli dok su bežali od ubica!

Autor:

Svet

23.03.2024

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stepeništu je pronađeno 14 tela, a 28 u toaletu.

U SMRTNOM ZAGRLJAJU! Potresni detalji masakra u Moskvi: TELA MAJKI I DECE ISPREPLETANA U ZGARIŠTU, mnogi živi izgoreli dok su bežali od ubica!

Foto: Tanjug/AP

Ruski istražni komitet saopštio da su neki od ubijenih u napadu na dvoranu "Krokus siti hol" umrli od prostrelnih rana, dok su drugi umrli u velikom požaru koji je izbio u kompleksu.

- Mnoge su majke pronađene kako grle svoju decu - navodi se u tamošnjim medijima.

Novinska kuća Baza, za koju Rojters navodi da ima dobre kontakte u ruskim sigurnosnim službama, izvestila je da je 28 tela pronađeno u toaletu i 14 na stepenicama.

Prema poslednjim podacima Ruskog istražnog komiteta, poginulo je 115 osoba.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će sutra biti Dan nacionalne žalosti u Rusiji zbog žrtava terorističkog napada na koncertnu dvoranu "Krokus" u Moskvi.

- Proglašavam 24. mart danom nacionalne žalosti - rekao je Putin u obraćanju Rusima nakon terorističkog napada, prenela je RIA.

FSB je u petak uveče preneo da je do pucnjave i požara došlo pre koncerta u Krokus siti dvorani, u Krasnogorsku, kod Moskve. 

Svi počinioci, organizatori i naručioci zločina u koncertnoj dvorani Krokus biće pravedno kažnjeni, ovo je udarac za Rusiju i ruski narod, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju građanima posle terorističkog napada u Podmoskovlju.

- Teroristi će se suočiti sa odmazdom - rekao je ruski predsednik, prenosi RIA Novosti. Prema Putinovim rečima, izvršioci terorističkog napada krenuli su da beže prema Ukrajini preko ranije pripremljenog sigurnog prolaza za prelazak državne granice.

Ruski predsednik je rekao da su zločinci koji su izvršili teroristički napad u Krokusu kod Moskve došli da hladnokrvno ubijaju, da pucaju u ljude iz neposredne blizine, kao što su to nekada činili nacisti.

- Zločinci su hladnokrvno i smišljeno krenuli da ubijaju, da pucaju na naše građane, našu decu, kao što su to nekada činili nacisti kada su vršili masakre na okupiranim teritorijama. Planirali su da prirede egzekuciju, krvavi čin zastrašivanja - rekao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading