NOVI MASAKR U BOLNICI: Ubijeno 170 ljudi, još se broje mrtvi

Autor:

Svet

23.03.2024

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz vazduha je napadnuto više od 35 lokacija

NOVI MASAKR U BOLNICI: Ubijeno 170 ljudi, još se broje mrtvi

Foto: Saher Alghorra/Zuma Press/Profimedia/Saher Alghorra/zuma Press/profimedia

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su ubile više od 170 naoružanih napadača Hamasa i zarobile 800 osumnjičenih za terorizam, tokom tekuće operacije protiv te palestinske grupe u bolnici Al Šifa, u gradu Gazi.

IDF navodi da su izraelske trupe tokom operacije u bolnici Al Šifa, koja je počela u ponedeljak, locirale i infrastrukturu koja pripada terorističkim grupama i zalihe oružja, objavio je Tajms of Izrael.

U međuvremenu, tokom proteklog dana, izraelske vazdušne snage su napale oko 35 lokacija širom Pojasa Gaze, uključujući komandne prostorije i drugu infrastrukturu koja pripada terorističkim grupama, navodi IDF.

Ističe se da je u centralnoj Gazi ubijeno oko 15 terorističkih operativaca tokom intenzivnih borbi tokom proteklog dana. IDF je naveo da je u južnoj Gazi izvršio vazdušne napade na dva operativca i zgradu koju koristi Hamas.

Predsednik Vrhovnog revolucionarnog komiteta jemenskih pobunjenika Huta, Muhamed Ali al-Huti, izjavio je danas da je došlo do "nepromišljenih" američko-britanskih napada na Jemen.

Al-Huti je naveo na platformi "Iks" da američko-britanski napadi imaju za cilj da razbiju pomorsku blokadu brodova povezanih sa Izraelom, a koju nastoje da sprovedu Huti, preneo je Rojters.

Novinska agencija Saba, pod kontrolom Huta, javila je da su američki i britanski avioni izveli pet napada na Hodejdu, oblast u kojoj se nalazi glavna luka Jemena.

Huti od sredine novembra napadaju komercijane i vojne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu, navodeći da deluju u znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze nakon napada Izraela.

Napadi Huta su doveli do poremećaja u globalnom transportu, a SAD i Velika Britanija su, kao odgovor, izvele napade na ciljeve pobunjenika u Jemenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading