NE VRAĆAJTE SE BEZ DOGOVORA: Porodice talaca blokirale auto-put, policija morala da interveniše

Autor:

Svet

20.03.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napetost u Izraelu na relaciji narod - vlast, porodice gube strpljenje

NE VRAĆAJTE SE BEZ DOGOVORA: Porodice talaca blokirale auto-put, policija morala da interveniše

Foto: Profimedia

Članovi porodica talaca koje drži Hamas i građani blokirali su jutros na kratko glavni auto-put u Tel Avivu pozivajući izraelsku vladu da postigne dogovor o oslobađanju zarobljenika koje drži ta palestinska militantna grupa u Pojasu Gaze.

Demonstranti su držali transparente sa fotografijama članova izraelskog ratnog kabineta na kojima je pisalo: "Od vas zavisi, ne vraćajte se iz Katara bez dogovora", objavio je Tajms of Izrael.

Demonstranti su blokirali severni deo auto-puta Ajalon na nekih 15 minuta pre nego što su se razišli.

Razgovori o prekidu vatre u Pojasu Gaze i oslobađanju talaca nastavljaju se ove sedmice u Kataru, ali tek treba da se postigne dogovor između Izraela i Hamasa, preneo je Rojters.

Američki državni sekretar Entoni Blinken boravi danas u šestoj poseti regionu Bliskog istoka od početka rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze kako bi doprineo postizanju dogovora da bi se obezbedila pauza u sukobima i oslobodili taoci koje drži Hamas, saopštio je Stejt department.

Blinken će se, kako se navodi, sastati sa liderima Saudijske Arabije u Džedi i egipatskim u Kairu sa kojima će razgovarati o pregovorima o prekidu vatre u Pojasu Gaze, koji se vode uz posredovanje Egipta i Katara, kao i o naporima da se omogući dopremanje veće humanitarne pomoći za tu palestinsku enklavu.

Nije planirano da Blinken tokom ove posete Bliskom istoku poseti Izrael.

Tenzije između Vašingtona i Tel Aviva su povećane kada je izraelski premijer Benjamin Netanijahu u utorak odbio poziv američkog predsednika Džozefa Bajdena da odustane od planiranog kopnenog izraelskog napada na grad Rafa na jugu Pojasa Gaze u kojem se sklonilo više od milion raseljenih Palestinaca, navodi britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading