ZELENO SVETLO ZA DALJE UBIJANJE ŽENA I DECE: Oglasio se Hamas posle američkog blokiranja prekida rata u Gazi

Autor:

Svet

20.02.2024

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa od prekida sukoba Izraela i Palestinaca

ZELENO SVETLO ZA DALJE UBIJANJE ŽENA I DECE: Oglasio se Hamas posle američkog blokiranja prekida rata u Gazi

Foto: Tanjug/AP

Palestinska militantna grupa Hamas osudila je danas odluku SAD koje su stavile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, poručivši da izraelska okupacija ima za cilj "ubijanje i raseljavanje" Palestinaca.

"Predsednik Džo Bajden i njegova administracija snose direktnu odgovornost za to što nije usvojena rezolucija o prekidu vatre u Gazi. Američki stav se smatra zelenim svetlom za okupatora da izvrši još zločina i ubije naše nevine ljude kroz bombardovanje i glad", navodi se u saopštenju Hamasa, prenosi Al Džazira.

Sjedinjene Američke Države danas su ponovo uložile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, treći put otkako su 7. oktobra izbile borbe oko te palestinske enklave.

Od 15 članica Saveta bezbednosti UN, 13 je glasalo za predlog rezolucije koju je podneo Alžir, dok je Velika Britanija bila uzdržana.

Kad smo već kod Amerikanaca, Bela kuća saopštila je da priprema dodatne velike sankcije Rusiji kao odgovor na smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog koji je preminuo u petak u kaznenoj koloniji.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je u utorak da će novi paket biti predstavljen ovog petka.

"Sjedinjene Države u petak će objaviti veliki paket sankcija protiv Rusije zbog smrti ruskog čelnika opozicije Alekseja Navaljnog", rekao je u utorak portparol Bele kuće za nacionalnu sigurnost, Džon Kirbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading