PREKID ILI NASTAVAK RATA? Hamas na stolu ima rešenje za sukob, Izrael danas napravio PRVI GEST DOBRE VOLJE

Autor:

Svet

30.01.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi se slažu u oceni da bi i kraći prekid sada značio svima, a o totalnom kraju rata da ne pričamo

PREKID ILI NASTAVAK RATA? Hamas na stolu ima rešenje za sukob, Izrael danas napravio PRVI GEST DOBRE VOLJE

Foto: Tanjug/AP

Lider Hamasa Ismail Hanije izjavio je danas da je ta palestinska organizacija dobila predlog za prekid vatre koji je dostavljen posle razgovora u Parizu i potvrdio da ga proučava.

Hanije je rekao da će posetiti Kairo radi dodatnih razgovora o predloženom planu, prenosi Rojters.

On je ponovio da je prioritet organizacije okončanje izraelske vojne ofanzive i potpuno povlačenje izraelskih snaga iz Pojasa Gaze.

Učesnicima razgovora u Parizu Hamas je poručio da bi oslobađanje svih talaca koje drži zahtevalo garancije za prekid svih izraelskih vojnih operacija u Pojasu Gaze i povlačenje svih izraelskih invazionih snaga.

Nakon razgovora u Parizu u kojem su učestvovali predstavnici obaveštajnih službi Mosad, CIA, predstavnici Katara i Egipta, američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je nadu da će doći do pauze u borbama u Gazi, a da će zauvrat biti oslobođeni izraelski taoci.

Inače, Izrael je danas predao palestinskim vlastima tela više desetina Palestinaca koje su izraelske snage poslednjih nedelja ubile u Pojasu Gaze, saopštili su zdravstveni zvaničnici u palestinskoj enklavi.

Tela koja su držana u Izraelu predata su palestinskim vlastima na prelazu Kerem Šalom koji kontroliše Izrael, prenosi Rojters.

Palestinski zvaničnici su rekli da će poginuli Palestinci biti sahranjeni u masovnim grobnicama u gradu Rafa na jugu Pojasa Gaze.

Ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze za sada nije saopštilo koliko tela je predato, a ni izraelska strana nije za sada komentarisala primopredaju tela ubijenih Palestinaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading