NISU USPELI! Otkriveno šta je bila meta ruskog raketnog napada na Kijev (VIDEO)

Autor:

Svet

21.03.2024

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je usred noći izvela novi, snažni napad na prestonicu Ukrajine.

NISU USPELI! Otkriveno šta je bila meta ruskog raketnog napada na Kijev (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Gotovo sve ruske rakete lansirane danas na ukrajinsku prestonicu gađale su objekte Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine, preneo je Ukrinform, pozivajući se na dobro obavešten izvor u ukrajinskim obaveštajnim službama.

- Većina raketa koje su danas lansirane na Kijev gađale su objekte GUR-a. Nisu uspele da pogode ciljeve i sve su oborene - rekao je izvor.

Protivvazdušne raketne jedinice ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva i mobilne vatrene grupe ukrajinskih odbrambenih snaga presrele su danas dve balističke rakete i 29 krstarećih raketa koje su ruske snage lansirale širom Ukrajine.

Rakete su dolazile sa severa, a glavni pravac napada bio je Kijev. Trinaest osoba je povređeno u glavnom gradu Ukrajine, podseća ukrajinska agencija.

Podsetimo, Rusija je usred noći izvela novi, snažni napad na prestonicu Ukrajine.

Građane Kijeva probudila je sirena za vazdušnu opasnost i u 4 ujutro oni su morali u skloništa. 

U napadu je učestvovalo više od deset strateških bombardera koji su ispalili projektile, uključujući hipersonične Kinžale, a meta je pre svega bila prestonica Kijev, kao i Kijevska oblast, tvrde mediji.

Kako prenosi Unian, ruske snage su prilikom napada lansirale rakete sa strateških bombardera Tu-95, a eksplozije su se čule u Kijevu i okolnim oblastima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading