INDOKTRINACIJA OMLADINE! Deci u Rusiji puštaju Putinov intervju Takeru Karlsonu, a onda organizuju kvizove znanja, jedan deo posebno važan (VIDEO)

Autor:

Svet

21.03.2024

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U objavama na ruskoj društvenoj mreži VK, škole su kviz opisale kao "intelektualnu igru" koja je pomogla deci da razumeju "etape razvoja ruske države".

INDOKTRINACIJA OMLADINE! Deci u Rusiji puštaju Putinov intervju Takeru Karlsonu, a onda organizuju kvizove znanja, jedan deo posebno važan (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Tanjug/AP

Učenici širom Rusije su ovog meseca učestvovali u kvizu o istoriji koji je uključivao gledanje snimaka intervjua predsednika, Vladimira Putina, sa američkim novinarom, Takerom Karlsonom, prema objavama na društvenim mrežama iz brojnih škola.

Putin je započeo dvosatni intervju u februaru polusatnim izlaganjem o istoriji Rusije od 862. godine, negirajući ukrajinsku naciju i državnost. U objavama na ruskoj društvenoj mreži VK, škole su kviz opisale kao "intelektualnu igru" koja je pomogla deci da razumeju "etape razvoja ruske države".

Čini se da su u nekim školama učestvovala deca od šest ili sedam godina. Jedna škola u Rostovu, na jugu Rusije, saopštila je da su učenici od prvog do jedanaestog razreda gledali delove intervjua, a zatim odgovarali na pitanja prikladna njihovom uzrastu.

Domodedovska gimnazija saopštila je da su deca posle kviza od 11 krugova dobila zadatak da osmisle pitanja koja će poslati Putinu. O kvizu je prvo izvestilo "No Norma", volontersko udruženje koje prati načine na koje se ruskoj deci usađuje pogled na svet koji podržava Putinovu invaziju na Ukrajinu.

Dmitrij Cibirov, portparol udruženja, rekao je da nije iznenađenje što se Karlsonov intervju prikazuje deci, s obzirom na "masovnu propagandu" koju je izazvao u državnim medijima. Pitanja u kvizu sa višestrukim odgovorima osmišljena su da potvrde Putinove stavove.

Na primer, od dece se očekivalo da znaju da je reč "Ukrajinac" u 13. veku mogla da označava graničara ili nekoga ko je živeo u pograničnim oblastima, ali ne i stanovnika zemlje koja se zove Ukrajina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading