"POLJACI SPAVAJU I SANJAJU" Putin optužio Varšavu da želi okupaciju Ukrajine, pomenuo i Staljina (VIDEO)

Autor:

Svet

13.03.2024

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmeštanje NATO trupa u Ukrajinu usred sukoba sa Rusijom "nije nezamislivo", izjavio je prošle nedelje poljski ministar spoljnih poslova, Radoslav Sikorski.

"POLJACI SPAVAJU I SANJAJU" Putin optužio Varšavu da želi okupaciju Ukrajine, pomenuo i Staljina (VIDEO)

Foto: Shuterstock

Svaki pokušaj slanja poljskih trupa u Ukrajinu mogao bi da se završi dugotrajnom okupacijom, upozorio je ruski predsednik, Vladimir Putin, u opširnom intervjuu novinaru Dmitriju Kiseljovu za TV Rusija 1 i RIA Novosti.

- Ako poljske trupe uđu na teritoriju Ukrajine da bi, kako kažu, obezbedile ukrajinsko-belorusku granicu, na primer, ili na nekim drugim mestima kako bi oslobodile ukrajinske pozadinske vojne jedinice za učešće u neprijateljstvima na liniji fronta, onda ja mislim da poljske trupe nikada neće otići - rekao je Putin.

Razmeštanje NATO trupa u Ukrajinu usred sukoba sa Rusijom "nije nezamislivo", izjavio je prošle nedelje poljski ministar spoljnih poslova, Radoslav Sikorski.

On je komentarisao izjavu francuskog predsednika, Emanuela Makrona, koji je krajem prošlog meseca rekao da "ne može isključiti" mogućnost da vojnici iz vojnog bloka predvođenog Sjedinjenim Državama budu poslati u pomoć Kijevu.

Putin veruje da poljski zvaničnici spavaju i sanjaju da vrate "one zemlje koje smatraju svojim istorijskim, a koje im je oduzeo Josif Staljin i preneo Ukrajini".

- Oni ih sigurno žele nazad. Dakle, ako zvanične poljske jedinice uđu tamo, malo je verovatno da će otići - tvrdi Putin.

Podsetimo, Vladimir Putin saopštio je da danas ta zemlja spremna da upotrebi nuklearno oružje, ako postoji pretnja ruskoj državnosti, suverenitetu ili nezavisnosti.

On je aludirao na nedavne komentare francuskog predsednika, Emanuela Makrona, koji je rekao da ne može da isključi slanje NATO trupa u Ukrajinu da pomognu u borbi protiv Rusije. Kako piše Msn.com, ovo nije prvi put da Putin zvecka nuklearnim oružjem, "ali svet ga shvata sve ozbiljnije, kako vreme prolazi".

Prema Putinu, Rusija ima nov interkontinentalni balistički projektil "Sarmat" RS-28 (na Zapadu poznat kao Satana II) i potpuno je operativan. Projektil je dug 35 metara, težak 220 tona i navodno ima domet 10.000-18.000 kilometara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading