"ZAPADNJACI ĆE IZVRŠITI 'PRIJATELJSKU OKUPACIJU' UKRAJINE" Oglasilo se rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Autor:

Svet

11.03.2024

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirošnik je podsetio da zapadnjaci nikada ništa ne daju tek tako i dodao da je sada reč da se uzmu pod kontrolu konkretne teritorije, koje se ekonomski već tamo nalaze.

"ZAPADNJACI ĆE IZVRŠITI 'PRIJATELJSKU OKUPACIJU' UKRAJINE" Oglasilo se rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Foto: Shutterstock

U slučaju uvođenja svojih kontingenata u Ukrajinu zapadni vojnici neće ići na front, već će se baviti "prijateljskom okupacijom" njenih pozadinskih položaja, izjavio je Sputnjiku ambasador Ministarstva inostranih poslova Rusije za specijalne zadatke o zločinima kijevskog režima, Rodion Mirošnik.

Istakao je da će to uključivati i kontrolu zemljišta i aktiva koji su već u vlasništvu zapadnih kompanija.

- Zapadni vojnici u Ukrajini neće biti na frontu. Pomagaće Ukrajincima i menjaće Ukrajince u pozadinskim jedinicama. Oni će biti na granicama Belorusije i štitiće mostove i pogranične prelaze. Po svim parametrima se to zove "prijateljska okupacija" - rekao je on.

Mirošnik je podsetio da zapadnjaci nikada ništa ne daju tek tako i dodao da je sada reč da se uzmu pod kontrolu konkretne teritorije, koje se ekonomski već tamo nalaze.

- Tamo je celokupan niz zapadnih kompanija kao što je "Blek rok" i njeni sateliti, "Monsanto" i druge. Oni se već tamo karakterišu kao najveći posednici zemlje. Oni kontrolišu milione hektara zemljišta, poljoprivrednog zemljišta u Ukrajini, tako da zašto ga ne bi sačuvali, zašto ga ne bi kontrolisali - naveo je Mirošnik.

Osim toga, cilj mogućeg ulaska zapadnih vojnika je to da se Ukrajinci, koji su se nalazili u pozadini, gurnu na front.

- Dovoljno je bilo sedenja u pozadini, skrivanja, potrebno je da se ide i umire. Tako da će ti "vitezovi" krenuti u smrt za zapadne interese - objasnio je on.

Prema njegovoj proceni, neophodnost da se daju slične izjave su nastale, jer svi "veoma dobro znaju da se broj Ukrajinaca privodi kraju".

- Čak i ukrajinski analitičari govore da će biti usvojen zakon o mobilizaciji i da će biti potreban veliki napor da se prikupi pola miliona boraca koji će krenuti u rovove. To bi Ukrajini bilo dovoljno za godinu dana, najviše, za godinu i po dana. Vreme je da zapadnjaci počnu da formiraju drugi rezervni ešelon - smatra Mirošnik.

Ranije je francuski predsednik, Emanuel Makron, rekao da zapadni lideri nisu isključili mogućnost slanja snaga u Ukrajinu. Odmah posle toga većina država EU, među kojima su Nemačka, Češka, Poljska, saopštila je da nema takvih planova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading