KEJT MIDLTON ĆE OJADITI BOLNICU U KOJOJ JE OPERISANA? Ustanovi preti bankrot, jedno NISU SMELI da joj urade

Autor:

Svet

21.03.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolnica je do sada bila na najboljem mogućem glasu jer odavno leči članove kraljevske porodice

KEJT MIDLTON ĆE OJADITI BOLNICU U KOJOJ JE OPERISANA? Ustanovi preti bankrot, jedno NISU SMELI da joj urade

Foto: shutterstock

Bolnica iz Londona u kojoj je operisana princeza od Velsa Kejt Midlton suočiće se najverovatnije sa drakonskom kaznom od čak 20 miliona evra.

Troje zaposlenih u bolnici privedeni su na informativni razgovor u sklopu istrage oko informacija da je neko od njih pokušao da ukrade medicinska dokumenta Kejt Midlton.

Poznatu bolnicu u Londonu takođe optužuju zbog toga što nije prijavila nadležnim organima navodnu povredu prava britanske kraljevske porodice više od sedam dana nakon što je otpuštena Kejt Midlton.

Tri člana osoblja londonske klinike su pod istragom zbog tvrdnji o kršenju zakona na klinici, a za njih se veruje da će biti suspendovani i da će se suočiti sa profesionalnim sankcijama ako se dokaže da su nelegalno pristupili privatnim medicinskim podacima Kejt Midlton.

Navodni prekršaj se dogodio na klinici nakon što je buduća kraljica primljena na planiranu operaciju abdomena 16. januara, a otpuštena je 14 dana kasnije.

Od tada je retko viđena u javnosti, što je dovelo do okrutnih teorija zavere na društvenim mrežama o njenom blagostanju i zdravlju.

Tvrdilo se da je jedan član osoblja pokušao da pogleda njenu medicinsku dokumentaciju dok je tamo bila pacijent.

Zvanična pravila navode da se svaka povreda ličnih podataka mora prijaviti u roku od 72 sata od njihovog otkrivanja, dok pravila o zaštiti podataka znače da bi privatna bolnica zbog princeze od Velsa mogla biti kažnjena sa 20 miliona evra ako se utvrdi da je počinila prekršaj, tvrdi jedan stručnjak.

Kralj Čarls je takođe koristio kliniku poslednjih meseci, prvo za lečenje uvećane prostate, a zatim nakon što mu je dijagnostikovan rak. Međutim, povreda nije uticala na njegove privatne medicinske podatke.

Kancelarija komesara za informacije kaže da istražuje incident jer sama klinika tvrdi da će preduzeti "sve odgovarajuće korake" da istraži navodnu povredu prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading