ZA SVE KOJI NE MOGU LAKO DA "PROVALE": Ovo su GREŠKE na fotografiji koju je objavila KEJT MIDLTON: Ima ih čak 16! (FOTO)

Autor:

Svet

21.03.2024

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na primer, nedostaje deo levog rukava princeze Šarlot, rajsferšlus na dukserici je pomeren, kosa joj je "presečena" na čudan način, a suknja ima čudan položaj oko struka...

ZA SVE KOJI NE MOGU LAKO DA "PROVALE": Ovo su GREŠKE na fotografiji koju je objavila KEJT MIDLTON: Ima ih čak 16! (FOTO)

Foto: Credit: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nedavni skandal oko fotošopirane fotografije princeze Kejt Midlton izazvao je dosta pažnje i polemike u javnosti. Fotografija je objavljena na Dan majki, ali ubrzo su se pojavile sumnje u njenu autentičnost.

 

 


Detalji koji su izazvali sumnju

Brojni stručnjaci za fotografiju analizirali su fotografiju i otkrili 16 detalja koji ukazuju na očigledne propuste u uređivanju. Na primer, nedostaje deo levog rukava princeze Šarlot, rajsferšlus na dukserici je pomeren, kosa joj je "presečena" na čudan način, a suknja ima čudan položaj oko struka. Takođe, primećeno je da delovi fotografije deluju zamućeno i izmenjeno, kao i da su neki delovi slike čudno pozicionirani.

 

 

Republika

Foto: Credit: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kejt Midlton

 

Nedostaje deo levog rukava princeze Šarlot tik iznad šake.


Pomeren rajsferšlus na dukserici koju nosi princeza od Velsa.


Šarlotina kosa je "presečena" na čudan način.


Takođe njena suknja ima čudna položaj oko struka.


Šarlotino koleno deluje zamućeno.


Izmešten je dezen na rukavu džempera princa Luisa.


Luisov desni palac deluje zamućeno.


Na podzidi na koju se Luis naslanja rukom nalazi se čudno udubljenje.


Na istoj podzidi je i čudno iskrivljenje.


Na korak iza Luisa pločice deluju zakrivljeno.


Luisov prst deluje "odsečeno".


Ivica plavog džempera princa Džordža deluje uvećano.


Šaka princeze Kejt je van fokusa, ali oblast oko nje jeste.


Njena kosa deluje "obrađeno".


Šarlotina kosa je čudno pozicionirana iza uva.


Na džemperu princa Džordža su čudne linije.


Analiza metapodataka i fotografije

Sky News je analizirao metapodatke fotografije i tvrdi da postoje dokazi da je slika obrađivana u Photoshop programu, čak dva puta na Apple Mac računaru. Takođe je otkriveno da je slika prvo sačuvana u petak uveče, a zatim ponovo u subotu ujutro. Ovo je dodatno podstaklo sumnje u autentičnost slike.

Reakcija princeze Kejt i Kensington palate

Princeza Kejt je objavila izvinjenje i priznala da povremeno eksperimentiše sa montažom fotografija, ali je istakla da je želela da se izvini zbog eventualne zabune koju je izazvala objavom sporne slike. Takođe, naglasila je da se nada da su svi koji su slavili Dan majki imali veoma srećan dan.

Foto: Credit: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kejt Midlton

 


Reakcija javnosti i stručnjaka

Ova situacija izazvala je različite reakcije u javnosti. Mnogi analitičari smatraju da je objavljivanjem fotografije palata planirala da zaustavi glasine o stanju princeze Kejt, ali da su nehotice samo "pogoršali" situaciju. Postavlja se pitanje o tome kako će ova situacija uticati na kraljevski brend i javni imidž porodice.


Skandal oko fotošopirane fotografije Kejt Midlton izazvao je dosta pažnje i podstakao diskusije o autentičnosti medijskih sadržaja. Ovakvi događaji ukazuju na važnost transparentnosti i verodostojnosti informacija, posebno kada je reč o javnim ličnostima i institucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading