NATO HOĆE DA PROŠIRI SVOJ UTICAJ NA SEVERNOM KAVKAZU! Kremlj poručio: Mi pažljivo PRATIMO!

Autor:

Svet

19.03.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan sastao se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, sa kojim je razgovarao o nizu regionalnih pitanja i mirovnom sporazumu između Bakua i Jerevana.

NATO HOĆE DA PROŠIRI SVOJ UTICAJ NA SEVERNOM KAVKAZU! Kremlj poručio: Mi pažljivo PRATIMO!

Foto: Tanjug/AP

Sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov izrazio je skeptičnost u vezi sa namerama NATO-a da proširi svoj uticaj na Severnom Kavkazu.

On ističe da je svestan želje NATO-a da konsoliduje svoje prisustvo na tom području, ali izražava sumnju da bi takvi pokušaji doprineli stabilnosti i predvidljivosti situacije na Severnom Kavkazu. Peskov ističe da su kontakti s NATO-om suvereno pravo kavkaskih država, ali da Rusija pažljivo prati situaciju i fokusira se na bilateralne odnose i saradnju sa tim državama.

Sastanak premijera Jermenije sa generalnim sekretarom NATO-a

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan sastao se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, sa kojim je razgovarao o nizu regionalnih pitanja i mirovnom sporazumu između Bakua i Jerevana. Stoltenberg je u sklopu posete Južnom Kavkazu obišao Azerbejdžan, Gruziju i Jermeniju, gde je imao značajne susrete s predstavnicima tih zemalja, prenosi Sputnjik.

Rusija fokusirana na bilateralne odnose i saradnju

Peskov ističe da Rusija pažljivo prati dešavanja na Severnom Kavkazu, ali da se fokusira na svoje bilateralne odnose i instrumente saradnje sa zemljama regiona. Naglašava se suvereno pravo kavkaskih država da uspostavljaju kontakte s NATO-om, ali se istovremeno izražava skeptičnost prema pokušajima Alijanse da proširi svoj uticaj na tom području.

Rusija zadržava svoj stav prema situaciji na Severnom Kavkazu, ističući važnost stabilnosti i predvidljivosti, dok se NATO pokušava afirmisati na tom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading