KIM DŽONG UN ČESTITAO PUTINU POBEDU NA IZBORIMA! Ove zemlje ne planiraju da pošalju čestitku!

Autor:

Svet

18.03.2024

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je ovu izbornu trku dobio ubedljivo!

KIM DŽONG UN ČESTITAO PUTINU POBEDU NA IZBORIMA! Ove zemlje ne planiraju da pošalju čestitku!

Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje, Kim Džong-un, čestitao je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na pobedi na predsedničkim izborima, objavila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Novinska agencija je ivestila da je  Kim "poslao čestitke” predsedniku Putinu i da će "ambasador Severne Koreje u Rusiji Šin Hong-čul uručiti čestitku ruskom Ministarstvu spoljnih poslova”.

Dva lidera su istakla višeslojnu saradnju između dve zemlje na prošlogodišnjem samitu Severne Koreje i Rusije, gde su, prema navodima KCNA, pokazali svoje bliske odnose uprkos zabrinutosti međunarodne zajednice.

Vladimir Putin je u nedelju odneo ubedljivu pobedu na ruskim predsedničkim izborima, osvojivši 87,34 odsto glasova na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova, čime je dobio peti mandat.

Nemačka bez čestitke

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer odlučio je da ne čestita Vladimiru Putinu pobedu na ruskim predsedničkim izborima, izjavila je sinoć njegova portparolka Cerstin Gamelin za Tagesšpigel.

Štajnmajer je ranije saopštio da misli na ljude u Rusiji koji se bore za slobodu i demokratiju, i koji žive u stalnoj opasnosti od Putinovog režima. 

Inače,  Štajnmajer je čestitao Putinu 2018. godine na reizboru za predsednika Rusije.

Posle izborne pobede oglasio se i lider Ukrajine Volodimir Zelenski, sa kojom je Rusija u dvogodišnjem ratu, koji je ocenio da " ruski diktator imitira još jedne izbore".

Pobedom na ovim izborima Vladimir Putin postaviće rekord u dužini vladavine na čelu Rusije, vladajući najviše u poslednjih 200 godina. Time je prestigao i Josifa Staljina koji je bio na čelu države oko 25 godina.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading