PUTIN PREŠIŠAO I STALJINA! Postao predsednik Rusije sa najdužim stažom u poslednjih 200 godina!

Autor:

Svet

17.03.2024

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekordna pobeda starog-novog šefa Rusije.

PUTIN PREŠIŠAO I STALJINA! Postao predsednik Rusije sa najdužim stažom u poslednjih 200 godina!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock, Wikipedia

Rezultat izlazne ankete znači da će Putin, bivši potpukovnik KGB-a koji je došao na vlast 1999. godine, prestići Josifa Staljina i postati ruski lider sa najdužim stažom u više od 200 godina.

Uključujući i mandat koji bi trebalo da mu istekne 2030. godine, a koji je, sudeći prema anketama i prvim rezultatima glasanja u toj zemlji osvojio, biće na vlasti čak 31 godinu. Podsećanja radi, Josif Staljin s titulom generalnog sekretara komunističke partije vladao je Sovjetskim Savezom oko 25 godina.

Dosadašnji predsednik Vladimir Putin osvojio je rekordnih 88 odsto na predsedničkim izborima u Rusiji u nedelju, pokazali su izlazne ankete i prvi rezultati.

On je učvrstio svoju vlast iako su hiljade protivnika organizovale simbolični protest „podne protiv Putina“ na biračkim mestima, piše Rojters.

Prvi rezultat znači da je Putin, koji je došao na vlast 1999. godine, izgleda lako osvojio novi šestogodišnji mandat koji bi mu omogućio da pretekne Josifa Staljina i postane ruski lider sa najdužim stažom u poslednjih 200 godina.

Putin je osvojio 87,8 odsto glasova, što je najveći rezultat ikada u ruskoj postsovjetskoj istoriji, pokazala je izlazna anketa anketara FOM.

Podsećamo, na predsedničkim izborima u Republici Čečeniji, predsednik Rusije Vladimir Putin osvojio je impozantnih 99,28 odsto glasova, prema potvrđenim podacima iz Centralne izborne komisije. Ovi izbori, zakazani od strane Saveta Federacije za 17. mart 2024. godine, obeleženi su po prvi put trodnevnim periodom glasanja, od 15. do 17. marta.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovanke

17.03.2024 21:29

Ova gamad koja ratuje sa Rusijom preko Ukrajine, pocrkaće od muke! Oni bi da dovedu nekog plačenika poput ovog pajaca Zelenskog!