OBAVESTILI SMO PUTINA O REZULTATIMA IZBORA! Oglasio se Peskov nakon ubedljivog vođstva predsednika Rusije!

Autor:

Svet

17.03.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima CIK-a, nakon obrade 35 odsto uzorka, Putin je u prednosti sa rezultatom od 87,47 odsto.

OBAVESTILI SMO PUTINA O REZULTATIMA IZBORA! Oglasio se Peskov nakon ubedljivog vođstva predsednika Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika, saopštio je da je aktuelni predsednik Rusije, Vladimir Putin, obavešten o prvobitnim rezultatima prebrojavanja glasova na današnjim izborima, na kojima ubedljivo vodi.

"Šta mislite? Da to može da se sakrije ili tako nešto?“, odgovorio je Peskov na pitanje da li je predsednik obavešten o prvim rezultatima prebrojavanja glasova.

Prema podacima CIK-a, nakon obrade 35 odsto uzorka, Putin je u prednosti sa rezultatom od 87,47 odsto. Drugo mesto zauzima Nikolaj Haritonov, treće Vladislav Davankov, četvrto Leonid Slucki.

Nakon prvih rezultata oglasio se i Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu, koji mu je čestitao izbornu pobedu.

Inače, pobedom na izborima, on će biti prvi predsednik sa ovolikim političkim stažom na čelu države, bilo kao predsednik ili premijer.

Velika izlaznost

Nikolaj Bulajev, zamenik predsednika Centralne izborne komisije, izjavio je danas da je do 20.37 sati po moskovskom vremenu izlaznost na predsedničkim izborima u Rusiji iznosila 74,22%, prenosi agencija RIA Novosti. Sa druge strane, Rojters je preneo da je više od osam miliona ljudi glasalo onlajn na ovim izborima, saopštio je zvaničnik Centralne izborne komisije.

Glasanje na predsedničkim izborima u Rusiji počelo je 15. marta, a završilo se danas. Pored aktuelnog predsednika Vladimira Putina, na izborima su se kandidovali i lider Komunističke partije Nikolaj Karitonov, lider Nove narodne partije Vladislav Davankov i lider Liberalno-demokratske partije Leonid Slutski.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading