RUSKE RAFINERIJE GORE U PLAMENU! U ukrajinskom napadu ima MRTVIH, oboreno 35 dronova iznad OVIH oblasti! (VIDEO)

Autor:

Svet

17.03.2024

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema navodima ruskih medija, sinoć je pogođena naftna rafinerija u Krasnodarskom kraju, nakon čega je izbio požar, a jedan radnik je poginuo

RUSKE RAFINERIJE GORE U PLAMENU! U ukrajinskom napadu ima MRTVIH, oboreno 35 dronova iznad OVIH oblasti! (VIDEO)

Foto: Screenshot

Požar u ruskoj rafineriji

Ministarstvo odbrane u Moskvi saopštilo je da je noćas presretnuto 35 ukrajinskih dronova iznad osam ruskih federalnih oblasti.

Ruska protivvazdušna odbrana (PVO) oborila je četiri drona iznad Moskovske oblasti, tri iznad Belgorodske, dva iznad Kaluške, jedan iznad Orjolske, jedan iznad Rostovske, četiri iznad Jaroslavske i tri iznad Kurske oblasti, kao i 17 bespilotnih letelica koje su srušene u Krasnodarskom kraju. Ovo predstavlja značajan incident koji je izazvao zabrinutost u ruskoj javnosti.

Napadi na naftne rafinerije u Krasnodarskom kraju i Samarskoj oblasti

Prema navodima ruskih medija, sinoć je pogođena naftna rafinerija u Krasnodarskom kraju, nakon čega je izbio požar, a jedan radnik je poginuo. Kijev indipendent prenosi da su tokom noći pogođene i dve naftne rafinerije u Samarskoj oblasti, tačnije u Sizranu i Novokujbiševskom. Nakon udara drona u rafineriju u Sizranu izbio je požar na oko 50 kvadratnih metara. Ruska agencija Interfaks prenela je izjavu Dmitrija Azarova, guvernera Samarske oblasti, koji je potvrdio da je došlo do požara nakon napada, ali da nema žrtava, prenosi The Kyiv Independent.


Ovi napadi na naftne rafinerije predstavljaju ozbiljnu pretnju za industrijske objekte i sigurnost radnika, te izazivaju dodatnu napetost u već zategnutim odnosima između Rusije i Ukrajine.


Ukrajinske vlasti nisu komentarisale navode o napadima na ruske teritorije, dok su ruski mediji detaljno izvestili o incidentima, ističući ozbiljnost situacije i naglašavajući posledice napada na naftne rafinerije. Ova situacija dodatno pojačava tenzije između dve zemlje i postavlja pitanje budućih odnosa i bezbednosti u regionu.

Ukrajinski mediji kao što su Kijev indipendent i Kijev post takođe su preneli vesti o napadima, stavljajući akcenat na štetu koja je nastala, ali su izbegli direktno komentarisati navode o ukrajinskoj umešanosti u incidente.

Napadi dronova na ruske teritorije i industrijske objekte, poput naftnih rafinerija, predstavljaju ozbiljan izazov za obe zemlje i zahtevaju hitne mere kako bi se sprečili dalji incidenti i eskalacija sukoba. Očekuje se da će obe strane preduzeti odgovarajuće korake kako bi smirile tenzije i sprečile dalje napade.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading