RUSI ĆE UĆI U RAT SA NATO PAKTOM 2026. GODINE! Nemački obaveštajci OBELODANILI sve: OVO su Putinove mete!

Autor:

Svet

16.03.2024

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema nedavno objavljenom godišnjem izveštaju litvanske tajne službe, Rusija se priprema za konfrontaciju sa NATO-om.

RUSI ĆE UĆI U RAT SA NATO PAKTOM 2026. GODINE! Nemački obaveštajci OBELODANILI sve: OVO su Putinove mete!

Foto: Shutterstock

Prema informacijama objavljenim u Business Insideru, analiza nemačkih obaveštajnih službi ukazuje na intenzivne pripreme Rusije za sukob velikih razmera sa NATO paktom u 2026. godini. Ova analiza iz obaveštajnih krugova sugeriše da je Rusija uložila značajne ljudske i materijalne resurse u ratne pripreme, što je izazvalo zabrinutost zapadnih obaveštajnih službi u vezi sa mogućom eskalacijom sukoba.

Rusija se priprema za fundamentalni sukob sa Zapadom

Prema istraživanju Business Insidera, obaveštajni izvori tvrde da se Moskva intenzivno priprema za fundamentalni sukob sa Zapadom. Restrukturiranje vojske, kretanje trupa i postavljanje projektila na zapadu zemlje ukazuju na ozbiljne pripreme za potencijalni sukob, prenosi TV Front.

Putinova moguća ofanziva na delove NATO

Analiza iz obaveštajnih krugova navodi da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da napadne delove NATO-a od 2026. godine, a procene vojnih stručnjaka ukazuju da bi Evropa trebalo da se pripremi za mogućnost rata u narednim godinama.

Foto: PRINTSKRIN TV FRONT

Mapa

Ruska vojna reforma i pripreme za konfrontaciju

Prema nedavno objavljenom godišnjem izveštaju litvanske tajne službe, Rusija se priprema za konfrontaciju sa NATO-om, a brzina i obim vojne reforme zavise od ishoda rata u Ukrajini i isporuka oružja Zapada toj zemlji.

Reorganizacija vojne strukture i opasnost od mogućeg budućeg konvencionalnog rata

Ratni eksperti iz američkog Instituta za proučavanje rata (ISV) takođe vide nedavnu reorganizaciju vojne strukture kao pripremu za mogući budući konvencionalni rat velikih razmera protiv NATO-a. Rusija je više puta opisivala NATO kao "pretnju" i premeštala vojnu infrastrukturu ka granicama.

Stav Kremlja i zaključak analize

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je NATO neprekidno pomerio vojnu infrastrukturu ka ruskim granicama, dok analiza iz obaveštajnih krugova zaključuje da se više ne može isključiti mogućnost Putinovog napada na delove NATO-a od 2026. godine.

U skladu sa analizom obaveštajnih službi, čini se da su pripreme Rusije za potencijalni sukob sa NATO-om ozbiljne i da bi mogle imati dalekosežne posledice na međunarodnu bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading