JEZIVO! HOROR U ZANZIBARU: Osmoro dece i jedna odrasla osoba preminuli od trovanja MESOM, hospitalizovano još 78 osoba

Autor:

Svet

10.03.2024

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalno stanovništvo smatra meso morske kornjače delikatesom, iako povremeno dovodi do smrti od helonitoksina, vrste trovanja hranom.

JEZIVO! HOROR U ZANZIBARU: Osmoro dece i jedna odrasla osoba preminuli od trovanja MESOM, hospitalizovano još 78 osoba

Foto: Shutterstock

Osmoro dece i odrasla osoba umrli su nakon što su pojeli meso morske kornjače na ostrvu Pemba u arhipelagu Zanzibar, a još 78 ljudi je hospitalizovano, saopštile su vlasti.

 

Lokalno stanovništvo smatra meso morske kornjače delikatesom, iako povremeno dovodi do smrti od helonitoksina, vrste trovanja hranom.

Odrasla osoba koja je umrla kasno u petak bila je majka jednog deteta koje je ranije podleglo trovanju, rekao je medicinski službenik okruga Mkoani.

„Platićemo dobro, uzmite više ljudi“

Bakari je za Asošijeted pres rekao da su laboratorijski testovi potvrdili da su sve žrtve jele meso morskih kornjača.

Vlasti Zanzibara, koji je poluautonomni region istočnoafričke države Tanzanije, poslale su tim za upravljanje katastrofama čiji su predstavnici pozvali ljude da izbegavaju konzumiranje morskih kornjača.

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?


Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

Pozovite hitnu pomoć:

U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.


Ne dirajte telo:

Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju:

Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

Ostanite na mestu događaja:

Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

Potražite podršku:

Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Saradnja sa vlastima:

Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading